Romania Curată

Protest la Spitalul Floreasca. Medicii își dau demisia pentru că nu au condiții să-și facă meseria

UPDATE: Criza de la Spitalul Floreasca s-a încheiat joi, la orele prânzului, după ce medicii au fost de acord să îşi retragă demisiile. Medicii au renunțat la demisii după ce au primit asigurări de la Ministerul Sănătăţii că problemele de la spital vor fi rezolvate.

(text inițial)

Nu mai puțin de 22 de medici și-au dat până acum demisia de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca în semn de protest față de lipsurile care le afectează activitatea profesională. Solidari cu medicii sunt și asistentele care își scriu la rândul lor demisiile.

Numărul medicilor demisionari de la Departamentul UPU – SMURD al Spitalului de Urgență Floreasca a crescut la 22, iar asistenții își scriu, la rândul lor, demisiile, a anunțat, joi, Gabriela Bratosin, unul dintre doctorii demisionari.

„Asistenții din tura de azi își scriu demisiile și ei. (…) Sunt (…) 22 de demisii de la medici. Ieri s-au înaintat și demisii de la asistenți și fiecare tură de asistenți își scrie demisia. (…) Ei (asistenții — n.r.) ne-au întrebat, sunt solidari cu gestul nostru. Rezidenții sunt solidari și ei cu gestul nostru și au cerut schimbarea centrului de formare în rezidențiat”, a spus doctorul Gabriela Bratosin, unul dintre demisionari, potrivit Agerpres.

Aceasta a precizat că încă 9 medici vor să își depună demisia. „Mai sunt colegi care vor veni, sunt în concediu și nu poți să-ți depui demisia când ești în concediu”, a explicat medicul.

Bratosin a mai spus că rezolvarea problemelor depinde de noua conducere a Spitalului Floreasca, precizând că în următoarele 15 zile medicii demisionari își vor continua activitatea.

„Ne continuăm activitatea și în funcție de noua conducere, când va fi numită, dacă doresc să ne continuăm activitatea, o să ne-o continuăm”, a arătat Gabriela Bratosin. Potrivit acesteia, medicii demisionari doresc să fie lăsați să își facă meseria și să nu mai existe lipsuri care să le afecteze activitatea. „Vrem să fim lăsați să ne facem treaba, să ne facem meseria. Să nu mai existe lipsuri care să ducă la afectarea activității atât în spital, cât și în prespital, pentru că cel care are de suferit într-un final este pacientul. (…) În momentul acesta, sunt câteva lipsuri, nu atât de mari, dar dacă nu se va asigura o ciclicitate în asigurarea medicației vom ajunge iar în situația în care am fost acum o lună, acum două luni și dacă se continuă la un moment dat nu o să mai avem nimic și nu o să avem cu ce să tratăm pacienții, de asta am ajuns aici”, a explicat Gabriela Bratosin.

Protestul a început de miercuri când primii 17 medici de la departamentul UPU- SMURD al Spitalului de Urgență Floreasca și-au anunțat demisiile. ”Unul dintre motivele invocate a fost legat de dificultăți în desfășurarea activității, ca urmare a aprovizionării discontinue cu cele necesare activității și, bineînțeles, modul în care s-a înțeles să se discute și să se comporte cu oamenii. La aceasta s-a adăugat regimul de încordare psihologică ce a fost pe oameni”, a declarat pentru Agerpres, șeful Departamentului, medicul Bogdan Oprița.

„Din 31 de medici care au contracte de muncă și-au dat demisia 17 doctori. Erau angajați UPU — SMURD. Unul dintre motivele invocate a fost legat de dificultăți în desfășurarea activității, ca urmare a aprovizionării discontinue cu cele necesare activității și, bineînțeles, modul în care s-a înțeles să se discute și să se comporte cu oamenii. La aceasta s-a adăugat regimul de încordare psihologică ce a fost pe oameni”, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Departamentului, medicul Bogdan Oprița.

Managerul interimar al Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, și-a înaintat miercuri seara demisia. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că în cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcționare a acestui spital până la organizarea concursului cel târziu în luna octombrie.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Protest la Spitalul Floreasca. Medicii își dau demisia pentru că nu au condiții să-și facă meseria

  1. Vlad

    Chestia cu directorul interimar e doar un pretext, dovada ca nu renunta dupa ce a fost eliminat. Au simtit ca au dat de un ministru vulnerabil, cu autoritate putina si mai mult, un ministru care are bani pe mana… ca doar a anuntat spitale noi. Asa ca de ce sa nu profite sa-si traga si ei niste bani??? Eu inteleg ca au lipsuri, dar vorbind serios…. daca am compara Floreasca, Urgentele cu alte spitale nu cumva stau mai bine??

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *