Romania Curată

Piedone, scos din cursa pentru Primărie de Tribunal. Care au fost argumentele care au blocat candidatura lui

Decizia e definitivă: Cristian Popescu Piedone NU poate candida pentru a fi reales primar al Sectorului 4 al Capitalei. Sentința a fost dată de către Tribunalul București, care a judecat apelul la decizia Judecătoriei de sector care, în primă instanță, îi permitea lui Piedone să candideze.

Apelul câștigător a fost formulat de către avocatul Gheorghe Piperea, hotărârea Tribunalului București fiind luată marți. ”Schimbă în parte sentința civilă apelată în sensul că admite contestația formulată de contestatorul Piperea Gheorghe împotriva Hotărârii nr. 3 a BEC nr. 4 — sector 4. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru funcția de primar al Sectorului 4 București. Menține în rest dispozițiile sentinței civile apelate. Definitivă”, se arată în decizia tribunalului.”, se arată în hotărâre.

În timpul procesului din primă instanță, Gheorghe Piperea a declarat că nu sunt îndeplinite cerințele formale ale dosarului privind candidatura lui Piedone prevăzute de Legea nr. 115/2015, deoarece numărul total al alegătorilor din Circumscripția electorală nr. 4, Sector 4, este de 274.190, iar lista de susținători trebuie să cuprindă 2.742 de susținători.

Piperea susținea că lista depusă de Piedone nu îndeplinește condițiile legale, adăugând că, „având în vedere oprobriul public” declanșat împotriva fostului primar, este imposibil ca acesta să fi reușit strângerea semnăturilor necesare, care să respecte condițiile prevăzute de art. 51 din Legea nr. 115/2015, neexistând nicio probă vizuală privind o eventuală campanie de strângere publică de semnături pentru susținerea acestei candidaturi.

În al doilea rând, avocatul le-a spus judecătorilor că există un conflict de interese între Piedone și instituția la care acesta și-a depus candidatura, întrucât Primăria Sector 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv, solicitând daune morale de 100 milioane euro, existând posibilitatea ca, odată ales primar, Piedone să determine renunțarea la acțiunea civilă.

De asemenea, Gheorghe Piperea a făcut referire la caracterul imoral al candidaturii lui Piedone, care reprezintă în opinia publică principalul responsabil pentru tragedia din Clubul Colectiv, iar acceptarea candidaturii acestuia „reprezintă o ofensă adusă cetățenilor indignați, precum și o atingere adusă memoriei victimelor”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Piedone, scos din cursa pentru Primărie de Tribunal. Care au fost argumentele care au blocat candidatura lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *