Romania Curată

Petiție inedită la Bacău: un tânăr cere printr-o adresă oficială demisia primarului Cosmin Necula

Vlad Popovici, un tânăr antreprenor, fondator al Asociației Elevilor din Bacău și inițiator al unor demersuri civice locale precum „Lăsați-ne să batem mingea„, supărat fiind că locuitorii orașului Bacău sunt lăsați fără apă o dată pe lună, a depus astăzi la Primăria Bacău un memoriu prin care cere oficial demisia administrației PSD-ALDE-PMP.

Au promis în campanie că daca cineva va cere demisia domniilor sale, aceștia vor pleca acasă. Așa că am cerut demisia printr-o scrisoare oficială. Nu pe Facebook, nu cu proteste. Cred că in memoriu am adus suficiente argumente. Au termen 30 de zile, începând de mâine. Pentru că trebuie să fii de-a dreptul incompetent să lași 170.000 de locuitori fără apă o dată pe lună. P.S.: La final am primit cadou și un bidon de Izvorul Min(ci)unilor (PP)
O fi vreun semn?

Redăm integral textul petiției:

În atenția administrației PSD-ALDE-PMP,
Respectiv: Dl. Primar- Necula Cosmin
Dl. Viceprimar – Dragoș Daniel Ștefan
Dl. Viceprimar – Scripăț Constantin

Bună ziua, aș dori să raportez un fenomen bine cunoscut de dvs. de altfel (și am să finalizez cu o recomandare/rugăminte), ce se petrece de la preluarea dvs. a Municipiului Bacău, respectiv iunie 2016, până în prezent. Am pierdut deja numărul avariilor și al zilelor/săptămânilor în care noi, băcăuanii, am rămas fără apă la robinet.

În 2016, noi-băcăuanii, am votat așa zisa schimbare promisă de dvs. Mă rog, unii mai isteți, așa ca mine, au anticipat „abilitățile” dvs. administrative care tind către zero, dar uneori democrația e o armă cu două tăișuri, așa că uitați-vă cu ce oameni competenți ne-am trezit la cârma unui Municipiu reședință de județ: cu dvs. Nu am să ridic problema străzilor care arată ca după bombardament, al iluminatului public inexistent, al proiectelor lăsate „la cheie” și pasate către Consiliul Județean (vezi Spitalul Municipal), sau lăsate efectiv în paragină (vezi Insula de Agrement/ „groapa” polivalentă), ci doar o problemă vitală pentru un om de rând în mileniul 3. Domnilor, n-avem apă. Nici la robinet, nici la Insula de Agrement, nicăieri.

Ați înființat o Societate de Servicii Publice Municipale pentru ce? Probabil pentru a da job-uri membrilor de partid? Nu e o acuzație, e o întrebare, că nu vreau să vorbesc în necunoștință de cauză. E clar că servicii publice n-avem. Adică nici de alea măcar. Nu vorbim de drumuri, de infrastructură.. Ne plângem că n-avem apă.

În fine, domnilor, înțeleg că nu doriți să vă respectați promisiunile din campania electorală (poate domnul viceprimar Ștefan care s-a mai ținut de cuvânt cu proiectul cu creșele și ANL-urile), dar poate aveți decența să vă respectați măcar o promisiune: ați declarat în campanie că, dacă vi se va cere, o să vă dați demisia. Aceasta este o rugăminte oficială. Nu în stradă, nu cu proteste, nu pe Facebook.

Vă cer în scris, oficial, să vă depuneți mandatele. După 2 (doi) ani de nerealizări și administrație zero, cred că a venit momentul să vă asumați neputința și faptul că nu puteți manageria un oraș ca Bacăul.

Era mai simplu să ne adunăm pe scările Primăriei, să protestăm, să vă înjurăm, să vă amenințăm, să vandalizăm, să ne facem nevoile pe treptele Primăriei. Probabil era și mai de efect. Dar poate apreciați faptul că am recurs la o metodă de bun simț prin care vă tragem de mânecă și vă rugăm frumos, tot noi-băcăuanii, să ne lăsați în pace. Să vă recunoașteți neputința și să plecați acasă, sau prin parc, sau la un meci de fotbal, într-o vacanță, chiar nu știu unde, unde doriți. Dar vă rog să vă depuneți mandatul. Atâta incompetență administrativă este greu chiar și de imaginat.

Vă mulțumesc,
Popovici Vlad-Ștefan
Cetățean frustrat al Municipiului Bacău, care și-ar dori din suflet să trăiască în acest oras, nu să se stabilească în alt capăt al țării doar pentru a scăpa de o administrație incapabilă.

La începutul lunii aprilie, băcăuanii au început să se organizeze pentru iniţierea unui referendum de demitere a primarului Cosmin Necula (PSD), pe fondul foarte proastei administrări a oraşului în primii doi ani de mandat. Totuși, ca scrutinul să devină realitate, pe masa Prefectului trebuie să ajungă nu mai puţin de 41.649 de semnături (25% dintre locuitorii cu drept de vot). În condiţiile în care Cosmin Necula a fost ales cu doar 19.270 voturi, numărul de semnături este total aberant.

Anterior, în contextul unei alte avarii la aducțiunea de apă care alimentează municipiul Bacău, consilierul local independent Cristian Ghingheș i-a cerut demisia primarului Necula punându-i în față o foaie albă în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local: „în doi ani de mandat nu a mișcat nici măcar o pietricică pe teren pentru punerea în funcțiune a rezervei de apă, iar orașul a ajuns într-o stare deplorabilă, fără niciun orizont, după doar 2 ani de administrație PSD+ALDE+PMP.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

12 thoughts on “Petiție inedită la Bacău: un tânăr cere printr-o adresă oficială demisia primarului Cosmin Necula

 1. IA

  la Bacau, acolo, pare plin de tineri implicati si curati! Sper sa preluati puterea candva si sa dati jos baronetul de acolo!

  Reply
 2. Cetățean

  Ce vină are primarul? Crezi ca lui ii convine ca nu este apa? Crezi ca atunci cand se plictisește își zice:”hmmm…oare ce sa fac azi? Hai sa nu mai dau apa..” Intr-adevar esti frustrat. Decât să faci această scrisoare pentru demisia celor de la conducerea urbei, mai bine cauta vinovații. De ce s-a ajuns aici? Cine e responsabil? Conducta de apa a fost reabilitata in timpul administrației PeNaLilor. Nicidecum nu este vina primarului Necula sau viceprimarii Stefan si Scripat. Despre proiectul aflat în faza de licitație a rezervei de apa stii ceva? Daca nu, iti pot spune ca acest proiect a fost inițiat de la 0 de către primarul Necula.
  Despre insula de agrement stii ca nu s-au putut continua lucrările din cauza proastei proiectari de către vechea administratie, respectiv Stavarache si gașca de PeNaLi?
  Mai informează-te….

  Reply
  • esti degeaba

   totusi primarul are obligatia de a trage la raspundere persoanele incompetente care se ocupa cu infrastructura apei. Nu cred ca e obligatia locuitorilor sa caute vinovatul , sa devina detectivi particulari in timpul lor liber .

   Reply
  • Ghio

   Spune te rog realizarike primarului Necula pana in xiua de azi…iti spun eu ca nu exista..unde traiesti? Orasul arata deplorabil, mizerabil plin de gropi , nu se face nimic dar noi plătim impozitele cam cele mai mari din tara, pt ce? Sunt Comune mai curate si frunoase decat Bacăul…așadar te rog spune-mi realizarile dragului nostru Necula prost ca p..a

   Reply
  • Simplu om

   Si cand a venit Dăncilă domnule dragă de ce au fost mișcări de trupe pe insulă? Deci despre ce vb? Cel mai slab primar din istoria BACĂULUI!

   Reply
  • stefan

   cum nu e vinovat ? nu facea parte din consiliu ? dc n-a zis nimic de atunci ? erau buni banii incasati din functia de consilier vesnic adormit ?!

   Reply
  • Florica

   E clar ca esti pesedist! Tu unde te speli zilele astea?
   Tot cei dinainte sunt de vina?
   Dar cei de acum ce au facut ca sa imbuntateasca lucrurile?
   Haideti cu totii la vot ca sa aratam care sunt mai multi!

   Reply
 3. Dokser

  @ cetatean : sunteti membru de partid ceva, postac psd-ist sau chiar Necula ? Altfel nu-mi pot explica aberațiile alea scrise.

  Reply
 4. Necuratu

  E ceva necurat la mijLoc daca poti lasa peste 200 de mii de consumatori de apa potabila, din aria metropolitana, intr-un stat EUropean, multiplu membru, care vrea sa conduca Europa, in mileniul 3. Vorbim aici chiar despre STAT si administratia lui PUBLICA la fel de corupta ca si inainte de COLECTIV! De faptul ca NU anticipeaza in mod CRIMINAL consecintele unei avarii, NU ia masuri de compensare, nu are niciun plan de urgenta si nici nu incearca sa-si faca. Statul insusi trebuie dat in judecata si eventual DESFIINTAT in frunte cu toate institutiile sale perfect RESPONSABILE de situatia creata. (in aria metropolitana – pe care Bacaul o are conf legii – sunt incluse si comunele limitrofe insumand zeci de mii de locuitori, majoritatea cu fantani insa alimentati si pe conducta, ca alternativa, cu apa potabila tratata conform standardelor UE in vigoare)

  Reply
 5. BatApropouL

  Apropo. Lucruri din astea nu se politizeaza de nicio culoare, in lumea civilizata toti se mobilizeaza ca sa ajute la depasirea situatiei de criza care afecteaza un numar insemnat de oameni la fel ca in cazul catastrofelor/ sinistrelor… A propos, respectivul stat, care administreaza PUBLIC – adm primarilor NU e privata, deci! – are o multime de institutii si org de CTRL – iar CTRL-ul nu se refera doar la popULAtzie! – care dau avize cu semnatura si shtampila dupa care RECEPTIONEAZA idem tot felul de lucrari!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *