Romania Curată

Noul director Romsilva, consilierul personal al fostului director și prietenul directorilor de la Holzindustrie Schweighofer (VIDEO)

Debarcarea din funcție a fostului director general al Romsilva, Adam Crăciunescu, implicat în numeroase scandaluri legate de tăierea pădurilor din România, dar și în Dosarul penal al Retrocedărilor, a fost primită cu bucurie de către apărătorii mediului și ai legilor din România. Bucuria nu a fost, însă, de lungă durată. Conform unui comunicat al RNP Romsilva, câștigătorul postului de director general este Ciprian Pahonțu.

Ciprian Pahonțu a fost mult timp director în Ministerul Mediului, ocupând inclusiv funcția de director al Direcției Generale a Pădurilor. Din 2009 și până în prezent a fost consilier personal ai directorilor Romsilva, inclusiv a lui Adam Crăciunescu. Apropierea de Crăciunescu nu este, însă, cea mai importantă asociere care îi îngrijorează pe activiștii de mediu.

În cadrul investigației ”O pădure de șmecheri” (emisiunea ”În Premieră”) este surprinsă prietenia de pe Facebook dintre Ciprian Pahonțu și Karl Schmidt, fostul director de achiziții al Holzindustrie Schweighofer. Prietenia nu era una aleatorie. Potrivit jurnalistului Andrei Ciurcanu (realizatorul investigației), Pahonțu și Schmidt nu erau prieteni din întâmplare. Cei doi își transmiteau urări de ”La mulți ani!”, dar și din categoria ”să te bucuri de sarmale”. Mai mult, jurnalistul arată că după ce a l-a întrebat pe Pahonțu despre legătura cu Karl Schmidt, mesajele de pe Facebook au fost șterse.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *