Romania Curată

Nicușor Dan: ”Să pui un om susținut de Vanghelie în fruntea Primăriei Capitalei e un gest de iresponsabilitate politică”

Nicușor Dan, președintele Grupului de Inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), acuză lipsa de responsabilitate a partidelor din Consiliul General al Municipiului București, după ce în fruntea Primăriei a fost instalat un om provenind  de la PPDD, susținut de Marian Vanghelie și care , în ultimele nouă luni, a luat cuvântul doar o dată în Consiliu.

,,Partidele reprezentative din Consiliul General se fac vinovate de haosul actual din Primăria Capitalei și tot către ele trebuie să se uite bucureștenii la iarnă, când nu vor avea căldură în calorifere, sau când vor aștepta cu zecile de minute autobuzele în stații. Să pui un om susținut de Marian Vanghelie în fruntea Primăriei Capitalei, reprezintă un gest de iresponsabilitate politică, mai ales acum când sunt probleme grave de rezolvat,, a declarat Nicușor Dan.

Potrivit liderului USB, noul primar interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a luat cuvântul în Consiliul General doar o singură dată, în ultimele nouă luni, în aprilie, când a vorbit pentru trei minute despre pista pentru bicicliști de pe Calea Victoriei. ,,Aveam astfel dimensiunea interesului pe care Ștefănel Dan Marin îl manifestă pentru problemele importante ale Capitalei, dar și lipsa totală de responsabilitate a partidelor cărora bucureștenii le-au dat votul lor să le reprezinte interesele la nivel de administrație locală.,, a mai precizat Nicușor Dan.

Referitor la Acordul pentru bucureșteni, în baza căruia partidele din CGMB au ales noua conducere a Primăriei Capitalei, Nicușor Dan a ținut să sublinieze că primele două puncte ale acordului, care se referă la audit în Primărie și la afișarea pe site a  tuturor contractelor de achiziție publică din ultimii  trei ani,  sunt preluate din Planul de Curățenie Generală în Primăriile Capitalei, lansat de el în urmă cu o săptămână.

,,Apreciez că au considerat valoroase propunerile mele pentru a le include în acordul lor politic și aștept cu nerăbdare acum  punerea în practică a acestor măsuri, prin votul consilierilor generali și locali. Le reamintesc că sfârșitul lunii octombrie este termenul până la care trebuie să demareze achizițiile pentru un audit independent, profesionist al primăriilor, și pentru afișarea pe site-urile acestor instituții a tuturor contractelor de achiziție publică din ultimii trei ani”, a declarat Nicușor Dan.

Președintele Grupului de Inițiativă al USB a anunțat săptămâna trecută  Planul de Curățenie Generală în Primăriile Capitalei, care vizează transparență în cheltuirea banilor publici și curățirea administrației locale de  grupuri de interese transpartinice, de corupție și ineficiență. Nicuşor Dan intenţionează să candideze anul viitor pentru fotoliul de primar al capitalei.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Nicușor Dan: ”Să pui un om susținut de Vanghelie în fruntea Primăriei Capitalei e un gest de iresponsabilitate politică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *