Adrian Popescu

Nepotism la Sanatate Fiul ministrului Sanatatii a castigat concursul pentru sefia Spitalului Judetean Oradea

Ritli Csongor Ladislau, fiul actualului ministru al Sanatatii, Ladislau Ritli, a castigat astazi, printr-un examen fulger, concursul pentru postul de manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea.

Cu doua ore inainte de prima proba a examenului, testul grila, contracandidatul lui Ladislau Ritli Jr., actualul manager interimar, Gavrila Grebenisan, s-a retras subit din competitie. In consecinta, Ladislau Ritli Jr. a trecut cu brio de testul grila, unde a fost punctat cu nota 9,20.

Desi initial se stabilise ca celelalte doua probe (proiectul de management si interviul) sa fie sustinute miercuri, respectiv joi, comisia de examinare a decis sa nu mai piarda timpul, astfel incat fiul ministrului Sanatatii le-a sustinut luni, 24 octombrie, luand nota maxima, 10.

Comisia de examinare a fost formata din viceprimarul municipiului Oradea, Gheorghe Carp (PNL), juristul Adrian Cocos (subaltern al ministrului Ritli Ladislau, ca sef al Directiei de Resurse Umane a Ministerului, reprezentand in comisie Directia de Sanatata Publica Bihor) si conferentiarul universitar dr. Ciprian Brisc (reprezentant al Facultatii de Medicina si Farmacie a Universitatii Oradea).

„As fi candidat pentru acest post indiferent de cine ar fi fost contracandidatul meu, daca am trai intr-o societate normala, in conditii normale. Eu nu sunt legat de aceasta functie. Sistemul meu de valori nu coincide cu ce se intampla acum”, a declarat Grebenisan pentru presa locala.

Potrivit unor surse citate de presa locala, Grebenisan a fost „sfatuit” sa se retraga din competitie, deoarece va avea parte de o jurizare ostila din partea comisiei de examinare.

Ritli Csongor Ladislau a fost pe rand manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Baile Felix, din 2009 a devenit consilier al lui Cseke Attila la Ministerul Sanatatii, unde avea atributii pe linie juridica, plecand odata cu venirea tatalui sau la sefia ministerului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Nepotism la Sanatate Fiul ministrului Sanatatii a castigat concursul pentru sefia Spitalului Judetean Oradea

  1. geo

    Avem aici dovada unui nepotism perfect legal. a existat concurs? a axistat. totul este conform legii. Juniorul este de meserie jurist. Ar fi bine sa monitorizati de acum inainte contractele date de Spitalul din Oradea, sa vedeti ce surprize veti avea.

    Reply
  2. PIRATU

    ROMANIA este o tara pe cale de dezintegrare si descompunere biologica sau putrefactie (rothadás) cum ar spune Ladislau Ritli.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *