Romania Curată

MOBILIZARE: ”Haideți să facem ceva!”. Proteste anunțate la București, Cluj, Timișoara și Brașov împotriva mușamalizării Scandalului Dezinfectanților

Iritați de rezultatele controlului efectuat de reprezentanții Ministerului Sănătății în spitalele din România în urma declanșării Scandalului Dezinfectanților, oamenii se mobilizează pentru a ieși în stradă. Astfel, pe Facebook, au fost anunțate proteste pentru vineri, 6 mai, de la ora 19.00, în Piața Universității din București, respectiv Piața Unirii din Cluj.

DETALII (și de invitat prietenii de pe Facebook) aici (București) și aici (Cluj).

IMPORTANT: Dacă se organizează proteste și în alte orașe din țară (altele decât București și Cluj) vă rugăm să ne sesizați mai jos, la secțiunea ”comentarii” și/sau la adresa de mail contact@de-clic.ro pentru a completa Harta protestelor (aici).

UPDATE: S-au anunțat proteste și la Timișoara (detalii aici) și Brașov (aici).

***

Motivarea protestului

Ministerul Sănătății a efectuat un control în spitalele românești, în contextul scandalului dezinfectanților, declanșat de ancheta Gazetei Sporturilor.

Ministrul a comunicat, astăzi (miercuri – n.r.), rezultatele: “Doar 5% dintre probele recoltate sunt neconforme. PACIENȚII SUNT ÎN SIGURANȚĂ”.

Hexi-Pharma vinde detergenți diluați de 10 ori, la prețuri de 10 de ori mai mari decât cele de achiziție, prin licitații trucate, iar în momentul declanșării anchetei, patronul Dan Alexandru Condrea a cerut să fie testată eficiența apei lui de ploaie, nu concentrația din bidoane. AUTORITĂȚILE AU EXECUTAT CE A CERUT CONDREA. Au făcut teste de eficiență.

Cine a prelevat probele? Direcțiile Județene de Sănătate Publică (care nu l-au verificat pe Condrea nici când a avut reclamații), împreună cu angajații spitalelor (care cumpără de la Condrea prin licitații trucate).

SISTEMUL S-A CONTROLAT SINGUR ȘI A IEȘIT BINE LA CONTROL. Da, e vorba de acel sistem care, de ani de zile, atentează la sănătatea și la viețile noastre.

De ce e sistemul mai disperat ca oricând? Pentru că Dan Alexandru Condrea nu e decât unul din brațele caracatiței uriașe care suge banii din bugetul Sănătății românești. Continuarea anchetei înseamnă dezvăluirea celorlalte capete. Continuarea anchetei înseamnă să aflăm de ce s-au trucat atâtea licitații în interesul Hexi-Pharma și de ce, în 2012, când l-au avut în mână pe Condrea, Parchetul, DNA și DIICOT au închis urmărirea penală fără ca măcar să-l audieze. Continuarea anchetei înseamnă o zguduire uriașă a mafiei din Sănătate.

CAM CÂT DE DISPERAT E SISTEMUL, în acest moment? Foarte disperat. Unii directori de spitale cer anchetarea jurnalistului Cătălin Tolontan de către procurori, în ideea că poate nu a spus adevărul, poate a prezentat zeci de dovezi false, iar Condrea e totuși nevinovat. Sună S.F. ideea ca tocmai ziariștii care au scos la lumină ditamai caracatița să fie anchetați, dar nu mai S.F. decât faptul că suntem operați pe mese dezinfectate cu apă de ploaie.

În țara noastră, SE POATE ÎNTÂMPLA ORICE. Pentru asta, NU TREBUIE DECÂT CA NOI SĂ TĂCEM ȘI SĂ NU FACEM NIMIC.

Mai mulți ziariști s-au alăturat Gazetei Sporturilor și investighează cazul dezinfectanților. HAIDEȚI SĂ NU ÎI LĂSĂM SINGURI.

HAIDEȚI SĂ NU MAI TĂCEM! SĂ IEȘIM ÎN STRADĂ și să le cerem socoteală. Să cerem RĂSPUNDEREA MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII și o ANCHETĂ OBIECTIVĂ.

Să îi întrebăm pe premierul Cioloș și pe Președintele Iohannis de ce scandalul de la Operă a dat jos un ministru, în timp ce carnagiul din Sănătate nu îi deranjează pe niciunul dintre ei.

VINERI, la ORA 19, la Fântâni, la Universitate.

Să mobilizăm cât mai multă lume și să fim acolo cât mai mulți. VINERI, la ORA 19, la Universitate.

Vineri, la ora 19, în Piața Unirii (Cluj).

SHARE!

***

IMPORTANT: Dacă se organizează proteste și în alte orașe din țară (altele decât București și Cluj) vă rugăm să ne sesizați mai jos, la secțiunea ”comentarii” și/sau la adresa de mail contact@de-clic.ro pentru a completa Harta protestelor (aici).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “MOBILIZARE: ”Haideți să facem ceva!”. Proteste anunțate la București, Cluj, Timișoara și Brașov împotriva mușamalizării Scandalului Dezinfectanților

  1. dan

    Oameni buni iesiti si pentru mine deoarece eu nu mai pot. Infectia luata din sala de operatii adaugata la restul problemelor medicale mi-a pus capac si nu mai pot sa stau in picioare de durere. Am fost la toate protestele 2012-2013-2014-2015 iar acum nu mai pot fizic sa particip. Pe mine acest sistem ticalos m-a invins. Iesiti in strada cit mai multi si mai determinati daca nu vreti ca sistemul sa va doboare si pe voi.
    „CORUPTIA, LACOMIA SI INDIFERENTA UCID TOATA ROMANIA” asta e pancarta pe care am purtat-o ultima data si acum la 6 luni de la masacrul din Colectiv nu s-a schimbat nimic.
    Nu mai stati aplecati impotriva acestor criminali, iesiti in strada si de data asta nu mai plecati pina nu distrugeti tot acest sistem mafiot care ne ucide de 26 de ani fara intrerupere.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *