Adrian Popescu

MITĂ ÎN PUBLICITATE: Vanghelie ar fi primit publicitate la B1TV și OTV plătită din ”comisionul” mită

O parte a „comisionului” primit de Marian Vanghelie de la omul de afaceri Dumitru Marin, în contul acordării unor contracte din bani publici, a reprezentat-o plata unor contracte de publicitate în favoarea a două televiziuni, OTV şi B1TV, se arată, conform unor surse judiciare, în referatul DNA prin care se solicită arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie.

„Un alt mod de plată al ‘comisionului’ de către suspectul Dumitru Marin l-a constituit încheierea şi plata unor contracte de publicitate în favoarea unor televiziuni indicate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel. Astfel, în anul 2009, l-a solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, societăţile controlate de către Dumitru Marin au încheiat contracte de publicate în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro în favoarea societăţii OCRAM TELEVIZIUNE SRL (operatorul postului de televiziune OTV), controlată de Diaconescu Dan, persoană apropiată inculpatului Vanghelie Marian-Daniel (aceste contracte nu au fost executate de către această din urmă societate comercială, fiind în schimb plătite de cele dintâi)”, se arată în referat.

„De asemenea, la solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, PREMIER PALACE SRL a încheiat contracte de publicate în valoare de aproximativ 200.000 de euro în favoarea societăţii B1 TV CHANNEL SRL (operatorul postului de televiziune B1 TV)”, se mai spune în documentele procurorilor.

Marian Vanghelie este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în legătură cu acordarea unor contracte de lucrări publice unor firme controlate de omul de afaceri de Dumitru Marin, valoarea totală a acestor contracte fiind de 2 miliarde lei.

În schimbul acestor contracte, Vanghelie este acuzat că a perceput un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “MITĂ ÎN PUBLICITATE: Vanghelie ar fi primit publicitate la B1TV și OTV plătită din ”comisionul” mită

 1. geo

  inca un dosar pentru DD! sa ne rugam sa fie de evaziune?!
  colaborarea cu organele de ancheta ii vor aduce o reducere de pedeapsa unui infractor cu cazier…
  oare dinspre pdl, psd, psd si udmr tot asa se spalau bani prin B1tv sau e reteta lui DD si VM?
  ca tot se discuta de finantarea campanilor, mai gasim si alte televiziuni?

  Reply
 2. geo

  sorry,
  „oare dinspre pdl, pnl, psd, unpr, pc si udmr tot asa se spalau bani prin B1tv sau e reteta lui DD si VM?”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *