Romania Curată

Maia Sandu, mesaj pentru Diaspora care stă la coadă să voteze: ”Sunați acasă și aduceți două voturi aici, în țară!” Update: ”Cer demisia ministrului Afacerilor Externe!”

UPDATE. Maia Sandu a revenit cu un mesaj pe Facebook în care spune că la Londra, la una din secțiile de votare pentru moldoveni s-au terminat deja buletinele de vot.

”La Londra, în secția de vot Stratford (nr. 336), s-au terminat buletinele de vot, în timp ce sute de cetățeni așteaptă afară pentru a vota.

Cer demisia ministrului Afacerilor Externe și a președintei Comisiei Electorale Centrale, ca principali responsabili de acest dezastru.

Totodată, depunem plîngere penală împotriva acestor doi demnitari pentru obstrucționarea dreptului de vot al cetățenilor Republicii Moldova garantat de Constituție.

Text inițial:

Candidatul proeuropean la alegerile prezidențiale din Moldova, Maia Sandu, a postat pe Facebook câteva fotografii care arată că, la secțiile de votare din străinătate, moldovenii stau la coadă să voteze.

moldoveni diaspora voteaza 1

Lidera Partidului ”Acțiune și Solidaritate” a lansat și un îndemn pentru membrii diasporei:

”Oamenii din diaspora stau în rînduri enorme pentru a vota!

Dragii noștri,

În unele secții de votare din afara țării numărul buletinelor de vot e pe sfîrșite. Nu plecați. Iar pentru fiecare vot obstrucționat în afara țării, sunați acasă și aduceți două voturi aici, în țară!

Nu pot ei fura, cît putem noi vota!”, a scris Maia Sandu.

diaspora-1


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Maia Sandu, mesaj pentru Diaspora care stă la coadă să voteze: ”Sunați acasă și aduceți două voturi aici, în țară!” Update: ”Cer demisia ministrului Afacerilor Externe!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *