Adrian Popescu

Locul șapte din coada UE 27 la vaccinare

Paștele aproape a trecut, petrecerile sunt în toi, să vedem dacă se umple și Piața Constituției, unde a fost lume doar vineri. Realitatea Plus și DIGI au umplut lumea cu citate din premierul Cîțu, autorul lor favorit, cum că o persoană pe minut s-ar vaccina acolo, dar e fals. Sîmbătă la prînz erau patru-cinci mașini care așteptau. S-au mutat două fete de la Realitatea Plus în sediul guvernului, suprem sacrificiu făcut de această televiziune, dar tot degeaba.

La ritmul actual de vaccinare România va rata ținta europeană de vaccinat toți adulții la fimele verii. Că aceea că cinci milioane de vaccinați peste o lună e, desigur, o aiureală, cînd la ora aceasta numai vreo 12% din populație e vaccinate cu ambele doze, deci sub jumătate. Dar să nu ne mirăm dacă sunt numărați și cei cu o doză – nu mai contează la ora asta, la cît se minte asta e un fleac, chestier de interpretare.

Ziarul Politico oferă în continuare o prognoză bazată pe rata actuală de vaccinare (vedeți figura).

Deocamdată România a mai alunecat un loc spre coada clasamentului și e acum pe locul șapte din coadă.

Problema e că alte țări care se vaccinează lent au restricții mai serioase. La noi însă a început marea relaxare. Și circulația înspre și din diaspora, cu Paștele și apoi concediile.

Puteți vedea întregul clasament mai jos. Cu 55% vaccinați la finele verii, România va continua să aibă multe infecții, iar faptul că Bulgaria și Croația, două destinații de vacanță favorite stau chiar mai rău ca noi nu are cum să ajute prea mult….

Deci fiecare să aibă grijă de sine și ai săi pînă la noi ordine.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *