Adrian Popescu

Lista Neagră a Guvernului Ponta 4. Ce probleme au noii miniștri

Luni seara, miniștrii Guvernul Ponta 4 au primit votul Parlamentului. În noua structură guvernamentală, Liviu Dragnea a pierdut postul de vicepremier, însă a rămas ministru al Dezvoltării Regionale, în timp ce noii veniți sunt: Sorin Mihai Cîmpeanu (PC) – Educaţie, Ionuţ Vulpescu (PSD) – Cultură; Andrei Dominic Gerea (PLR) – Energie, Mihai Tudose (PSD) – Economie, Sorin Mihai Grindeanu (PSD) – Societatea Informaţională; Graţiela Gavrilescu (PLR) – Mediu, Angel Tîlvan (PSD) – ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni; Liviu Marian Pop (PSD) – ministru delegat pentru Dialog Social.

***

Citește și:

ALERTĂ: Concentrație alarmantă de cianuri în Cabinetul Ponta 4! Află cine sunt noii miniștri ai guvernului care susțin proiectul de la Roșia Montană

Răsplată, după faptă. Ce îl ”recomandă” pe Sorin Cîmpeanu pentru funcția de ministru al Educației

***

Restul de portofolii rămân la vechii miniştri: Liviu Dragnea – Ministerul Dezvoltării, Eugen Nicolicea – ministru pentru relaţia cu Parlamentul, Daniel Constantin – Ministerul Agriculturii, Gabriel Oprea – Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Aurescu – Ministerul de Externe, Mircea Duşa – Ministerul Apărării, Robert Cazanciuc – Ministerul Justiţiei, Ioan Rus – Ministerul Transporturilor, Nicolae Bănicioiu – Ministerul Sănătăţii, Rovana Plumb – Ministerul Mediului, Eugen Teodorovici – Ministerul Fondurilor Europene, Gabriela Szabo – Ministerul Tineretului şi Sportului.

România Curată vă prezintă ce probleme au noii şi vechii conducători de portofolii.

Graţiela Gavrilescu – Ministerul Mediului.

Deputat PLR de Prahova, Graţiela Gavrilescu a fost acuzată în presa locală că firma Geltom SRL, fondată de ea în 2002, unde acţionar unic este în prezent cumnatul său, Sebastian-Ilie Ciornea, a încheiat trei contracte cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. În 2013, Graţiela Gavrilescu s-a remarcat ca un susţinător al managerului spitalului, Adrian Strâmbeanu.

Tot presa locală relata în 2013 că Anca Isabela Ciornea, sora Graţielei Gavrilescu, era membru al Consiliului de Administraţie al „Ploieşti Industrial Parc”, societate deţinută de Consiliul Judeţean Prahova (vezi aici).

Liviu Pop – ministerul delegat pentru Dialog Social.

În 2012, a fost reclamat de Agenţia Naţională de Integritate la Parchetul General pentru conflict de interese şi abuz în serviciu, pe motiv că, în calitate de ministru interimar al Educaţiei, ar fi semnat un ordin care ar fi avantajat Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, organizaţie în care a activat, în perioada 2007 – 2012, ca secretar general.

În iulie 2013, Parchetul General condus de Tiberiu Niţu a decis neînceperea urmăririi penale împotriva lui Liviu Pop.

Liviu Pop este personajul care practic l-a scăpat de Victor Ponta de acuzaţia de plagiat. Astfel, în 2012, tot din calitatea de ministru interimar al Educaţiei, a desfiinţat Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor, instituţie care analiza acuzaţiile de plagiat la adresa lui Victor Ponta (aici).

Darius Vâlcov propus de la Ministerul Finanţelor, comasat cu cel al Bugetului.

A fost ales primar al municipiului Slatina din partea PDL în anul 2004, fiind un mare susţinător al lui Traian Băsescu. Soţ al Laviniei Şandru, Darius Vâlcov a părăsit PDL în martie 2012, după căderea Guvernului Boc şi s-a înscris în PSD, partid pe listele căruia a câştigat un post de senator (aici).

Numele lui Darius Vâlcov a apărut şi pe lista publicată de Ministerul Apărării, pe care se aflau persoane în cazul cărora au fost acordate grade militare în rezervă ori s-au realizat avansări în grad în rezervă, în 2011 şi 2012, fiind constatate nereguli. Pe această listă Darius Vâlcov a fost avansat de la gradul sublocotenent la cel de maior (vezi aici).

Liviu Dragnea

Deşi pierde funcţia de vicepremier, Liviu Dragnea rămâne ministru al Dezvoltării.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 în dosarul referendumului, alături de alte 74 de persoane, membrii ai unor secţii de votare.

Este acuzat că a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot în cadrul desfăşurării referendumului din iulie 2012, organizat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Numele lui Dragnea a fost vehiculat în presă şi în legătură cu dosarul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT. Omul de afaceri Ioan Niculae ar fi apelat în cursul anului 2013, prin intermediul lui Dragnea, la Alina Bica, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal (aici).

Daniel Constantin – rămâne ministru al Agriculturii. El a împrumutat de la Dan Voiculescu o sumă foarte mare de bani (295 000 de euro) şi nu a explicat cum poate rambursa aceşti bani din salariul său de ministru.

***

Citește și:

ALERTĂ: Concentrație alarmantă de cianuri în Cabinetul Ponta 4! Află cine sunt noii miniștri ai guvernului care susțin proiectul de la Roșia Montană

Răsplată, după faptă. Ce îl ”recomandă” pe Sorin Cîmpeanu pentru funcția de ministru al Educației

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Lista Neagră a Guvernului Ponta 4. Ce probleme au noii miniștri

 1. Calin

  Gavrilescu a declarat ca vrea sa se bage-n ITRSV. S-o vedem si pe-asta! ITRSV-ul este, analog ANAR-ului, un stat in stat care se lafaie pe bani publici. Este o grupare interlopa care se ocupa, printre altele, cu scoaterea definitiva din circuitul silvic a unor suprafete in arii naturale protejate unde legea specifica clar ca asa ceva-i interzis. Daca indraznesti, ca cetatean, sa le sesizezi ilegalitatea acestor demersuri iti raspund prin adrese in care te ameninta subtil. Cel putin eu asta am patit.

  Reply
 2. dan

  securisti, puiuti de securisti, colaboratori, lichele… daca avea cineva impresia ca astia o sa se lase dusi de la ciolanul puterii doar prin votul din 16 noiembrie s-a inselat amarnic. Fara o iesire masiva si puternica in strada impotriva acestor nemernici nu se rezolva absolut nimic ba o sa ne jefuiasca si mai mult decit au facut pina acum

  Reply
 3. Lupu Ionel

  Cand eram student la silvicultura (1956), prof.dr.C.C.Georgescu, care a participat la al III-lea Congres Forestier Mondial a tinut doua prezentari la Brasov…… La vremea respectiva, Romania era pe locul 3 in lume in printa modului de…. GOSPODARIRE A PADURILOR…. Pe ce loc ne mai situam astazi ?????…… Politicienii astia au distrus totul, dar absolut totul in Romania !!!!!…. Tara a ajuns pe mana idiotilor si a hotilor……

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *