Romania Curată

Iohannis amână până după Anul Nou desemnarea primului ministru

Președintele Klaus Iohannis nu va lua zilele acestea o decizie în ceea ce privește numirea premierului propus de PSD și ALDE, cel mai probabil învestirea Guvernului urmând să aibă loc în primele zile din ianuarie.

Totuși, potrivit unor surse citate de Agerpres, președintele consideră noua propunere, Sorin Grindeanu, mai bună decât Sevil Shhaideh.

Agerpres mai susține că relația președintelui Iohannis cu viitorul premier va fi una de coabitare.

În ceea ce privește motivul pentru respingerea nominalizării inițiale a PSD-ALDE — Sevil Shhaideh — ca premier, sursele citate au arătat că acestea au constat în „rațiuni geostrategice” și nu au fost respectate procedurile de partid.

Totodată, au adăugat sursele citate, șeful statului i-a anunțat pe liderii celor două partide, printr-o scrisoare, de refuzul său, concomitent cu anunțul de la Palatul Cotroceni, mai scrie Agerpres.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Iohannis amână până după Anul Nou desemnarea primului ministru

  1. Adrian

    D. președinte ca fizician e util să-l întrebe pe d. Grindeanu ca matematician ce părere are despre diverse puncte-cheie ale programului psd de guvernare.

    De pildă, propuneri pentru „mediul de afaceri”, pag. 40, citez, „devieri pe râuri”. Dincolo de formularea ciudată, pe fond este o aberație dacă este prezentată drept măsură sistematică. Dezastru ecologic, pe scurt. Aici trebuie subliniat că activitatea balastierelor de pe valea Mureșului este imposibil să nu-i fie cunoscută d. Grindeanu.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *