Romania Curată

Închisoare şi chinezi în topul achiziţiilor publice (18-24 noiembrie 2019)

Alpenslide este o firmă care a mai apărut în topul achiziţiilor publice în luna iulie şi este deţinută de Vlad Ionel Vameşu, care deţine şi 20% din Straco Group SRL, o altă firmă abonată la bani publici. În 2014, Vameşu a fost arestat la domiciliu într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare.

Aflată la a şasea prezenţă în top, Strabag continuă să fie una dintre firmele dominante în construcţiile publice din România.

Firma Flash Lighting Services S.A. a primit în gestiune serviciul public de iluminat al Municipiului Galaţi contra sumei de 23.5 milioane de lei. Fostul său patron, Bogdan Gabriel Sandu, a fost condamnat în februarie 2019 la 4 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi asociere pentru savârşirea de infracţiuni în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Alături de acesta au mai fost condamnaţi Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Cristi Borcea şi alţi 28 de infractori. Cu o lună înainte de condamnare, Sandu a vândut pachetul majoritar către CEE Equity Partners, un fond de investiţii cu capital preponderent chinezesc, aceasta fiind prima achiziţie a sa pe piaţa românească. Sperăm ca noii patroni să fie mai corecţi decât precedentul.

Kirlic Group şi Alpha Construct Sistem S.A au mai apărut împreună în topul achiziţiilor publice în septembrie, pe un contract aparent identic cu cel din această săptămână. Singura diferenţă între cele două este de vreo 4 milioane de lei. Amintim că firma lui George Cușă, nepotul lui Cătălin Voicu, a câștigat 3,6 milioane de euro pentru modernizarea unui drum în Giurgiu, deși nu avea la vremea respectivă niciun angajat și nici experiență, iar Constantin Isvoranu, patronul Alpha Construst Sistem a fost trimis în judecată de către DIICOT pentru evaziune fiscală.

Denumire contract Valoare atribuită (RON) Autoritatea contractantă Firme câștigătoare
LINIA ELECTRICĂ AERIANĂ (LEA) 400 kV dublu circuit (d.c.) CERNAVODĂ-STALPU și racord în stația GURĂ IALOMIȚEI 287.648.712 Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” S.A. Electromontaj S.A.
Servicii de tratament balnear, cazare şi masă pentru beneficiarii biletelor eliberate de Casă Naţională de Pensii Publice pentru anul 2019 216.783.720 Casă Națională De Pensii Publice S.C. Turism Arieșul S.A. / BN Sind Balneo Turism / SC Aluniș SRL / Turism şi Tratament Aqva SRL / Complex Balnear Fortuna / Monteoru / Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat / Hebe SĂ /Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră şi altele
REGIUNEA NORD – EST – AXA RUTIERĂ STRATEGICĂ 1: IAȘI-SUCEAVA:
Lotul 1 – Modernizarea DJ 282 Limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D în lungime de 29,584 km
Lotul 2 – Modernizarea DJ 281D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și Modernizarea DJ 281B Coarnele Caprei – Belcești (DJ 281) în lungime de 22,001 km
Lotul 3 – Modernizarea DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și Modernizarea DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi în lungime de 40,610 km
104.173.725 Județul Iași ALPENSIDE
FURNIZARE MEDICAMENTE-CITOSTATICE 33.862.762 Spitalul Clinic Colțea Pharmafarm S.A. / Mediplus Exim / Alliance Healthcare România / Rubicon Pharmaceuticals / Roche România / Felsin Farm S.R.L. / Farmaceutică Remedia Distribution & Logistics S.R.L. / Fresenius Kabi România / Fidelio Farm S.R.L. şi altele
MEDICAMENTE DIN CADRUL PROGRAMULUI NAȚIONAL DE BOLI NEUROLOGICE – SUBPROGRAMUL DE TRATAMENT AL SCLEROZEI MULTIPLE volumul III 33.322.983 Spitalul Clinic de Recuperare Iași Farmexpert D.C.I. S.R.L. / Merck România S.R.L. /
Servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru proiectele de investiții imobiliare din cazarmile 3600 D, 769 R și 1149 24.225.906 Ministerul Apărării – Unitatea Militară 02523 Strabag S.R.L.
Delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din Municipiul Galați. Întreținere și mentenanță. Iluminat festiv 23.561.363 Municipiul Galați Flash Lighting Services S.A.
Acord cadru-Lucrări de întreținere periodică- covoare astfaltice pentru rețeaua de drumuri naționale din administrarea DRDP Craiova, Anul I-III:
Lot 1-SDN Craiova
Lot 2-SDN Dr. Tr. Severin
Lot 3-SDN Tg. Jiu
Lot 4-SDN Rm Vâlcea
Lot 5-SDN Slatina
23.043.391 Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. Alpha Construct Sistem S.A. / Kirlic Group
FURNIZAREA DE ENERGIE ELECTRICĂ 22.258.560 Compania Națională Aeroporturi București SA Tinmar Energy S.A.
Asfaltare străzi în Comună Simian, satele: Simian, Cerneți, Dudasu, Poroina și Erghevita, județul Mehedinți 21.335.013 Comună Simian Alpha Construct Sistem S.A.

Dacă semnalați nereguli în vreun contract de achiziție publică, vă rugăm să ne scrieți la contact@romaniacurata.ro.

Donaţi aici ca să susţineţi activitatea România Curată.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *