Adrian Popescu

Inca un contract primit de baiatul destept Sebastian Ghita Patronul RTV furnizeaza softul pentru numararea votului multiplu de la referendum

Compania XOR IT Systems a castigat licitatia organizata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) pentru softul privind votul multiplu la referendumul de demitere a presedintelui Romaniei. Conform Hotnews, acesta firma este controlata indirect de patronul RTV Sebastian Ghita, un bun prieten al premierului Victor Ponta. Asa cum a relatat Alianta pentru o Romanie Curata, Sebastian Ghita este cel care a castigat anterior si licitatia pentru asigurarea serviciilor de numarare si centralizare a voturilor exprimate la alegerile locale din iunie 2012.

AEP a finalizat procedura de negociere fara publicare a unui anunt de participare pentru achizitia de servicii de arhivare electronica a listelor electorale, extragerea bazei de date textuale si sistem de gestionare a arhivei electronice generate cu ocazia referendumului national.

Noua operatori economici au primit invitatii de participare la licitatie, iar castigatoare a fost desemnata compania XOR IT Systems, cu un pret al contractului de 1.973.550 lei fara TVA.

Potrivit AEP, procesul de arhivare a listelor electorale va fi supravegheat video, iar firma care a castigat contractul va primi de la Biroul Electoral Central listele si va verifica existenta voturilor multiple în termen de 60 de zile de la referendumul din 29 iulie. AEP va sesiza organele de urmarile penala pentru persoanele care au votat de mai multe ori.

Cine este compania XOR IT Systems

Potrivit Hotnews, XOR IT Systems are ca actionari firmele Olionvest Holdings LTD din Cipru (61%), Cardiplan Investments LTD tot din Cipru (24%) si Rizea Dan-Ionut (15%).

Din mai multe inregistrari din Monitorul Oficial din anii 2009 si 2010, reprezentantul legal al celor doua firme cipriote este Bogdan Padiu, actualul director general al Teamnet International, o firma din grupul Asessoft, care este controlat de omul de afaceri Sebastian Ghita.

Compania XOR IT Systems traieste indeosebi din contracte primite de la diverse institutii ale statului, numai in anul 2012 primind sase contracte a caror valoare cumulata se ridica la peste 6 milioane euro:

– iulie 2012, contract in valoare de 4,6 milioane lei atribuit de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Somes al Judetului Satu Mare, avand ca obiect realizarea sistemului informational hidro-meteorolgic de monitorizare a apelor si incendiilor.

– aprilie 2012, contract fara licitatie de 281.000 euro atribuit de Ministerul Finantelor in vederea achizitionarii serviciilor de extindere a versiunii actuale a aplicatiei SIRENE in vederea implementarii recomandarilor comisiei de evaluare Schengen.

– martie 2012, contract de 580.000 lei primit de la MAI pentru servicii de consultanta in managementul proiectului necesare implementarii proiectului Sistem Unitar de Raportare a Evenimentelor.

– martie 2012, contract de 3,1 milioane lei primit de la Consiliul Judetean Vaslui, avand ca obiect asistenta tehnica UIP si publicitate in cadrul proiectului Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Vaslui.

– februarie 2012, contract in valoare de 17 milioane lei atribuit de Casa Nationala de Pensii avand ca obiect implementarea unui sistem informatic integrat de automatizare a fluxurilor informationale interne si externe ale CNPAS.

– ianuarie 2012, contract de 2,3 milioane lei dat de Consiliul Judetean Giurgiu, avand ca obiect realizarea unui Sistem Informatic si Comunicare – Sistem de Gestiune al Situatiilor de Urgenta Giurgiu – Ruse.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Inca un contract primit de baiatul destept Sebastian Ghita Patronul RTV furnizeaza softul pentru numararea votului multiplu de la referendum

  1. Octavian Duliu

    Numai pentru ca este prieten cu Victor Ponta, a primit contractul ?

    Victor Ponta era premier si in Inauarie 2012?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *