Adrian Popescu

Imunitățile, procedurile și campania electorală blochează Dosarul Microsoft. Tiberiu Niţu trage de timp, senatorii intră în vacanţă

Cererea DNA privind ridicarea imunităţii pentru nouă foşti miniştri, implicaţi în dosarul Micosoft, întâmpină primele blocaje. Pe de o parte, procurorul general, Tiberiu Niţu, întârzie de trei zile (pentru prima dată în istoria recentă a justiţiei din România) să trimită cererea DNA către Parlament, preşedinte şi Parlamentul European, în vederea ridicării imunităţii celor vizaţi.

Pe de altă parte, conducerea Senatului a decis astăzi (luni) ca acestă instituţie să îşi suspende activitatea pentru o săptămână, fiind informaţii că această măsură va fi extinsă până după alegerile prezidenţiale. Oficial, senatorii lucrează în circumscripţiile electorale, neoficial ei se vor ocupa de campania electorală. În aceste condiţii, cererea DNA de ridicare a imunităţii senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu (Miky Şpagă) nu va fi luată în discuţie prea curând.

Dacă şi Camera Deputaţilor intră în vacanţă, atunci şi cererea de ridicare a imunităţii fostului ministru Valerian Vreme se va bloca. Implicaţiile acestor întârzieri au repercursiuni atât asupra investigaţiilor din plan intern, deoarece procurorii români nu pot face unele acte de urmărire penală, dar şi în plan extern, ancheta fiind deschisă de autorităţile judiciare din SUA.

DNA a cerut vineri aviz de la preşedintele României, Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri, care în perioada mandatelor ar fi săvârşit infracţiuni de corupţie, în legătură cu achiziţia de licenţe IT Microsoft pentru şcoli. Pe listă se află trei foşti miniştri ai Educaţiei: Ecaterina Andronescu, Daniel Funeriu şi Alexandru Athanasiu, patru foşti miniştri ai Comunicaţiilor: Dan Nica, Valerian Vreme, Adriana Ţicău şi Gabriel Sandu, un fost ministru al Finanţelor Publice, Mihai Tănăsescu şi Şerban Mihăilescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului (SGG).

***

Citește și:

DOSARUL Microsoft. Rețeaua politică din spatele contractelor care au dus șefii din România ai gigantului IT în fața procurorilor DNA

CUTREMUR: DNA solicită începerea urmării penale pentru 9 foști miniștri în dosarul Microsoft!

Printre acuzaţiile formulate de DNA se numără luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

 

(foto main: Mihuț Savu/ Epoch Times)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Imunitățile, procedurile și campania electorală blochează Dosarul Microsoft. Tiberiu Niţu trage de timp, senatorii intră în vacanţă

  1. Bucurescu Gigi

    Sanchi !?!
    Pai au mai ramas pe dinafara „parlamentului ” urmatorii :
    Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu,Dan Nica, Adriana Ţicăui, Gabriel Sandu,Mihai Tănăsescu adica 6 bucati- 4 jucatori de un pokeras si 2 chibiti.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *