Marian Petru

VICTORIE: Teii se întorc în Iași! Peste 140 de tei vor fi replantați pe bulevardul Ștefan cel Mare

După doi ani și jumătate de acțiuni din partea societății civile, teii vor fi replantați pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași.

Anunțul a fost făcut astăzi de primarul interimar al orașului, Mihai Chirica, în contextul anunțării rezultatelor  consultării publice ce s-a desfășurat timp de o lună în cartierele orașului. Conform datelor furnizate, din totalul de aproape 14.250 de voturi, peste 13.300 au fost în favoarea măsurii de plantare a copacilor. Plantarea va începe la data de 1 noiembrie 2015.

buletin vot tei iasi

Consultarea publică, dar și lupta cu autoritățile pe acest subiect au fost susținute de grupul civic ”Iașul iubește teii” care a apărut ca urmare a doborârii copacilor din centrul Iașului în urmă cu doi ani și jumătate.

Alexandrina Dinga, reprezentant al grupului ”Iașul iubește teii” a declarat pentru presa locală că rezultatul consultării în favoarea plantării teilor este un semnal bun și pentru alte inițiative care sunt dorite de ieșeni și care ar trebui luate în seamă de autorități. Ea a mai spus că rezultatul arată că reprezentanții municipalității nu au avut dreptate atunci când au susținut că ieșenii nu-și doresc replantarea teilor.

De precizat că organizarea consultării și decizia de plantare a arborilor au survenit într-un context politic marcat de lupte între liderii locali. Primarul interimar, Mihai Chirica, este în conflict deschis cu primarul suspendat Gheorghe Nichita. De altfel , acesta din urmă este urmărit penal pentru că, printre altele, și-ar fi urmărit iubita folosindu-se de angajați din cadrul Poliției Locale. Astfel, problema replantării teilor, în opinia unor jurnaliști de la Iași, a devenit temă de campanie electorală în ideea câștigării de voturi la alegerile din 2016.

Este a doua victorie înregistrată în acest an de către societatea civilă după ce, la începutul anului, primarul suspendat al orașului, Gheorghe Nichita, anunța renunțarea la un proiect de parcare subterană care ar fi dus la distrugerea parcului din fața Teatrului Național ”Vasile Alecsandri”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “VICTORIE: Teii se întorc în Iași! Peste 140 de tei vor fi replantați pe bulevardul Ștefan cel Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *