Adrian Popescu

Gabriel Vlase, deputat PSD școlit de Gabriel Oprea și SRI, propus la șefia SIE

La mai mult de un an și jumătate de la demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la șefia SIE (septembrie 2016), vreme în care spionii au stat fără conducere civilă, președintele României propune un înlocuitor – pe deputatul PSD Gabriel Vlase.

Klaus Iohannis a transmis o scrisoare în acest sens președinților celor două Camere ale Parlamentului. Gabriel Vlase este vicepreședinte al Camerei Deputaților şi membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță Naţională.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie, în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase”, arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Petru-Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale, potrivit Agerpres.

El este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare, al Colegiului Superior de Securitate Naţională, Academia Naţională de Informaţii, şi doctor în Ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii.

Vlase apare și în dosarul retrocedărilor în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc. „Deputatul Vlase Gabriel le oferă garanții celor doi inculpați (Adam și Sturdza – n.r.) că după dată de 11 septembrie 2012, când problemele cu justiția vor fi finalizate (făcând referire la decizia ce urmă să se dea la contestația în anulare), va încerca să schimbe ‘starea de spirit’ a celor de care depinde punerea în posesie a hectarelor de pădure”, se arată în rechizitoriul DNA. 

Iată ce scria România Curată despre Gabriel Vlase în 2015:

Serviciile și-au tras și șefia Comisiei de Cod Electoral. Vlase a absolvit colegiul SRI și și-a luat doctoratul la școala lui Oprea

Începe de să devină o regulă și să fie pe față. Mai că nu mai rămâne funcție publică importantă în România la care să ai acces dacă nu ai trecut și pe la școala de spioni.

Deputatul PSD Gabriel Vlase a fost votat, astăzi (marți), cu 312 voturi „pentru” şi trei abţineri, în funcţia de preşedinte al Comisiei de Cod electoral, în locul liberalului Mihai Voicu, social-democraţii angajându-se să avanseze forma finală a Legii votului prin corespondenţă săptămâna viitoare.

Noul șef al Comisiei de Cod Electoral, Gabriel Vlase, a absolvit Institutul Politehnic din București în 1996, dar apoi s-a specializat în servicii secrete, urmând Colegiul Superior de Securitate Națională, Serviciul Român de Informații (în 2004) și și-a luat doctoratul în 2010 la ”celebra” școală doctorală a Academiei Naționale de Informații, unde este coordonator și Gabriel Oprea.

CV-ul oficial al lui Gabriel Vlase îl găsiți aici. După ce îl felicitați pentru numeroasele diplome și specializări absolvite, vă rugăm să răspundeți la întrebarea: oare printre parlamentarii români nu mai există niciunul care să fi absolvit, totuși, facultatea de drept – ținând cont de specificul Comisiei de Cod electoral?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Gabriel Vlase, deputat PSD școlit de Gabriel Oprea și SRI, propus la șefia SIE

 1. off

  Doctorii în știință militară ar trebui să meargă în teatrele de operațiuni, nu să intre mascat în politică.
  Cum văd că toți își varsă năduful pe dna Pippidi, vă întreb dacă nu cumva am intrat pe o evoluție extrem de periculoasă pentru România și dacă nu cumva n-am trecut de non return point. Eu cred că da.
  Schimbarea din 1989 nu a fost o schimbare a structurii de putere veritabile (Securitatea). Dacă schimbi regimul, nu și deținătorii puterii, nota de plată e a dracului de grea.

  Reply
 2. CMC

  Cica avem „civili” la conducerea serviciilor.
  Una peste alta, daca isi scot agentii din politica si-i iau inapoi, tot e un castig pe termen lung.

  Reply
 3. ??????

  Opinați că PSD și ALDE nu ar putea ridica pretenția de a negocia politic o astfel de propunere venită de la Cotroceni, pentru a fi votată în parlament, fără ca propunerea să fi fost mai întâi discutată și votată în partidele membre ale coaliției de guvernare ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *