Ileana Renia

Dar dacă fotografia din “biroul” lui Orban a fost făcută cu o cameră ascunsă, nu de o persoană?

Ne-am tot uitat la fotografia cu bodega improvizată la Guvern de ziua lui Ludovic Orban și ceva dă cu virgulă. Fiind mai curioși din fire, am început să răscolim internetul după imagini cu interiorul Palatului Victoria, să le analizăm cu fotografii noștri colaboratori și am găsit destule cu holurile și cu sălile de ședință, însă prea puține cu birourile și anticamerele, chiar dacă unele chiar au o istorie interesantă.

Prima concluzie: camera în care a fost făcută fotografia și în care s-a ținut paranghelia în timpul programului de lucru nu este biroul premierului, ci cabinetul acestuia, care se află în proximitatea biroului său. Cei care sunt familiarizați cu încăperile guvernamentale știu diferența dintre biroul demnitarului și cabinetul acestuia, camere aflate de obicei una lângă alta, dar diferite.

Dovada: fotografia 12 cu interioarele Palatului Victoria de pe site-ul Guvernului. Ar trebui să recunoașteți masa și scaunele, dar și mocheta. Acesta nu e un birou, ci o cameră salon.

A doua concluzie: fotografia este capturată de undeva din dreptul steagurilor, poate chiar de după ele, dar oricum din acel colț al camerei. Greu de crezut că cineva s-a strecurat în acel colțișor, că a scos telefonul și i-a surprins pe miniștri și pe prim-ministru în toată splendoarea lor, aceștia fără să se uite și fără să fie atenți la acel pozar.

A treia concluzie: camera a fost plasată undeva la 1,2-1,5 metri înălțime, deci e posibil să fi fost montată pe ceva ce era așezat strategic pe acea comodă care se află sub stema pe care o vedeți în fotografie.

A patra concluzie și cea finală, pe baza celor de mai sus: cineva îl lucrează pe Orban și ar trebui foarte serios să se întrebe cine. Trăim vremuri interesante.

P.S.: Și e posibil ca inclusiv Vasilcoiu, care a urcat-o primul pe Facebook, să se alinte ca să-i inducă pe liberali în eroare, când de fapt nici el nu știe cine l-a servit. Dar cei din încăpere au toate motivele să fie speriați că au fost lucrați de cei care ar trebui să îi protejeze.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Dar dacă fotografia din “biroul” lui Orban a fost făcută cu o cameră ascunsă, nu de o persoană?

 1. Elena Popa

  Păi de ce să-i mai protejeze? Nu le-a ieșit nimic: nu tu privatizarea serviciilor de urgență din sănătate, nu tu achiziții fără licitație. Ei ce credeau, că ăia care i au ajutat să ajungă acolo lucrează pe gratis,? Asta ca primă ipoteză
  Dar dacă a aflat că liberalii și tătuca Iohannis vor să-l scoată din joc? Când l or întreba unii ” de ce te-au dat bre afară de-acolo?” ” C-am băut și eu o bere.

  Reply
 2. Capitanul

  Ei si voi acuma, cel/cei care au facut poza servesc cu mult atasament pe cineva. Doar ca acel cineva nu-l mai vrea pe Orban, poate ar trebui cineva mai… filo-german poate… cu nume usor nemtesc…

  Reply
 3. marius

  17000 euro un sac de plastic (izoleta) sub acoperirea unei mega minciuni numita „pandemie” iar noi ne punem intrebarea cine a facut poza in loc sa-i luam la suturi de la putere pe acesti hoti… in loc de proteste ne intrebam cine a facut poza

  Reply
 4. OK

  Fotografia poate să fie făcută și dintr-o dronă rusească cu baza într-o închisoare secretă CIA la București, nu asta contează. Contează ce apare în fotografie: niște indivizi puși să aplice legi și care nesocotesc reguli de bază. Un băutor profesionist care ocupă fotoliul de prim-ministru și care când vorbește despre economie, parcă auzi glosolalia unui student din anul I la ASE care la examen fiind, complet nepregătit, își dă drumul gurii aiurea, neavând nimic de pierdut.
  (Orice femeie de serviciu din instituțiile publice știe că în pereți „sunt fire”. Aceeași femeie de serviciu, dacă-și bea cafeaua cu colegele, vă va spune că Orban miroase a făraș.)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *