Ileana Renia

Cu ce vor stinge liberalii subiectul bodegii improvizate de la Palatul Victoria?

Ieri, imediat după terminarea programului, o fotografie bombă avea să inunde rețelele de socializare, că la televizor a cam fost trecută cu vederea, semn, poate, că încep cele 40 de milioane de euro date presei să își spună cuvântul:  Ludovic Orban, surprins în biroul său de la Palatul Victoria ca la restaurant, alături de mai mulți miniștri din cabinetul pe care îl conduce.

Un dezastru total de imagine, căci atitudinea afișată face totul în actual context social: cu multe sticle de alcool pe masă, cu țigări de mai multe feluri care se fumează în încăpere, timp în care milioane de români sunt încă ținuți sub măsuri destul de stricte de distanțare socială, făcându-și totodată probleme pentru situația economică a familiilor lor.

Încă nu e clar cine a făcut fotografia și cine mai ales a scurs-o către Vasilcoiu, că el pare să o fi postat primul, dar n-ai cum să nu te amuzi când vezi reacțiile fanilor brătienilor: că a fost ziua lui Orban și că ce, voi nu ați băut niciodată un pahar de vin la serviciu cu ocazia vreunei aniversări? Că și Sorin Grindeanu a fost văzut fumând în biroul de la Parlament al lui Dragnea, ce contează că noi am venit la putere tocmai cu agenda că ceea ce făceau pesediștii era nasol și că noi suntem mai morali, mai legali, mai verticali? Și tot felul de alte contorsiuni logice…

Dar cea mai tare, văzută ieri pe grupurile liberale, e că miniștrii și Ludovic Orban nu ar fi încălcat nicio lege scrisă, morală sau etică, trecând cu vedere Legea antifumat, normele de distanțare socială (purtarea măștii în spații publice închise) etc. Și sunt câteva mesaje copy-paste care circulă și care sunt răspândite de activul de partid, poate-poate reușesc să oprească sângerarea, căci o astfel de fotografie nu doar că te face de toată bafta, dar îți pune vasilină pe toboganul din sondaje pe care oricum erai deja.

În plus, ce credibilitate să mai ai în fața cetățenilor cărora le ceri să stea în casă, să nu iasă în nu știu ce locuri, să strângă din dinți până la următoarea etapă de relaxare, când tu încalci reguli peste reguli pe care abia le-ai aprobat?

Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum „Imperiul contraatacă”, cu ce temă -gen reîncălzirea bălții Belina- scoasă de la naftalină sau cu ce subiect ținut la sertar pentru zile negre. Relaxarea de la 1 iunie și-a făcut deja ciclul de știri, nu mai merge.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

12 thoughts on “Cu ce vor stinge liberalii subiectul bodegii improvizate de la Palatul Victoria?

  • eugen serban cheudeanu

   Aceste lichele sasi dea demisia din toate fuctiile politice si administrative ale statului,fara drept de activitate la stat.

   Reply
 1. Vlad Slăvoiu

  S-a întâmplat și la alții: profesorul Jostextila („Professor Pantsdown” – Lionel Shriver în „The Spectator” acum vreo două săptămâni) care se întâlnea cu amanta în timp ce îl sfătuia pe premierul Johnson să închidă oamenii în case, iar pe oameni să nu se întâlnească nici măcar cu rudele, că altfel vor fi 500.000 de morți. După care și-a cerut scuze – o prostie, observa Taki în aceeași revistă: pentru ce i-a părut rău, pentru că a avut chef de sex sau cum?

  La noi, dl Orban și-a dat singur amendă, cum ar veni. Băi nene, da’ unde era samuraiu’ și nu știam noi!…

  Reply
 2. marius

  imparteala furaciunii sub acoperirea GUVID 19… credulii cu frica guvidului, stapinii la furaciune.
  poza asta e emblematica pentru toata potlogaria covid la nivel mondial, s-au imbogatit hienele nenorocind toata omenirea

  Reply
 3. Elena Popa

  I-au dat pretext lui Iohannis să-i schimbe și să ne pricopsească cu alți proști, și uite așa o să rămânem cu PSD partid mare,dar împiedicat și USR ul vacs Albina crema Puca. Grea alegere pentru servicii, dar cred că se vor duce mai spre USR , că PSDul când cotizează vrea chitanță și garanții.

  Reply
 4. Elena Popa

  Luni la ora 15 guvernul și-a terminat treaba. Orban s-a scuzat ca un funcționar mărunt: am inceput după ora 15. În pandemie, în criză economică el are timp de chermeze. Dacă
  Iohannis rupe ușa în fiecare vineri de ce-ar fi el mai altfel.

  Reply
 5. bar tender

  Interesant e si cine sunt cei care difuzeaza publicului larg astfel de imagini cu Luptatorul Lucovid (alaturi ce camarazi si camarada) surprins in diverse ipostaze – si ce scopuri urmaresc?
  Parca zilele trecute am aflat cum politistii lui Bela au aplicat amenzi ametitoare tututor persoanelor in varsta pe care le prindeau pe strada dupa ora stingerii, si fara declaratii, inarmati cu Legea – indiferenti si inflexibili.

  Reply
   • camarade

    Adevarul e ca singura DEMASCATA e Turcanu si
    dupa cum obs. in Minsterul de Externe e o traditie impamintenita sa se traga din trabuce!
    (inseman ca relatiile cu Havana inca mai functioneaza – mai dihai decat cele cu siria)

    Reply
 6. tempor1k

  Din start sunt constient ca acest comentariu nu va fi publicat.
  Poza conține o personalitate PUBLICA care tine în mână o țigare! CNA
  „Cercetatorii” dau vina pe țigări in creșterea mortalității in diferite boli, nicicum in poluare. Zic eei ca e si asta o poluare.
  A mai aparut ceva ce cercetatorii actuali numesc ca e COVID, o gripă ce este într-adevăr foarte puternica, apărută din tratarea superficiala, sau cu medicamente elaborate tot de cercetători care tratează superficial gripa – viroza respiratorie. In sustinerea acestor cercetatori vin au venit si medicii „liberali” care nu sfatuiau pacienții la un repaus la pat inarmati cu multe randuri de haine uscate din bumbac (NU SINTETICE) pentru a le schimba in timpul transpirație prin care se eliberau toxine din corp.
  Unii cercetatorii au „descoperit” n-șpe „specii” de virusuri, alti cercetatori au descoperit medicamente care „mâncă” toxinele acumulate in intreg corpul, medicamente de la care nu mai transpiri, …
  Medicii de modă veche ziceau ca odată imbibate cu transpiratie hainele trebuiau spălate si uscate.
  Medicii de acum dau tablete care iti scad temperatura dar nu mai dau sfaturi adjunvante demne de respectat care si-au dovedit eficienta de sute de ani (Repausul la pat) probabil dupa „cercetari” liberal-economice care zic și demonstreaza-n cifre că gripa dăunează grav economiei datorită concediilor medicale date pentru „banala” gripa!!!!!!!!
  Tot medici de modă veche ziceau că dacă prima gripă nu e tratată cum trebuie, a doua va deveni mai virulentă si te va țintui la pat mai multe zile si daca nu o tratezi nici pe aceasta cum trebuie de la urmatoarele pot apare si complicatii.
  Oricum sub masca COVID-ului au fost ascunse , multe incompetente medicale „comunisto-liberale”, funcție de competente, orientări, directive …

  Reply
 7. G

  Într-o sticlă era Hidroxiclorochină, în alta Azitromicină, iar în alta Remdesivir. În biroul maro, cu scaune cu tapiserie de plajă, albastră, mochetă antijeg (e cea mai ratată mochetă de acest fel din lume, având în vedere personajele care au călcat-o!), cabluri pe jos ca-n anii 90 la-nceput și plasmă de om cu mult timp, se mai vede o sticlă de aghiasmă. Aplica cu becuri stil lumânare e pentru noi, mai precis pentru căpătâiul nostru.
  Să fiu în locul pesediștilor, aș plăti câteva milioane de euro (din cele furate, evident) ca să se reproducă scena la muzeul figurilor de ceară. Arată ca o scenă din Nașul re-interpretată regizoral de Kusturica beat mangă. Probabil icoanele sunt pe peretele dinspre care un securist trădător face fotografia. Doar trabucul sugerează că acolo se fac afaceri, ca undeva la Palilula.
  Mai lipsește Pristanda de la SPP să intre în trombă și să zică: coane Șică, o depeșă! S-o citim: ” … candidatul nostru este ….. domnul Siegfried Dandanache … care trebuie să se aleagă … etc. etc.”
  Ne-am întors la plebicist, în doomiișasesprezece toamna! Dar din nefericire nu mai putem repara mare lucru.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *