Romania Curată

Dragnea nu renunță la ordonanță, susține că nu vrea contramanifestație și nici comasarea DNA cu DIICOT

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la sfârșitul ședinței conducerii formațiunii, că se duce o campanie de minciună şi dezinformare cum nu a mai văzut de la Revoluție, că dacă s-ar uita toată ziua la televizor ar ieși în stradă și că președintele Iohannis este autorul moral al violențelor de miercuri seara. El a mai spus că ordonanța 13/2017 nu influențează în niciun fel dosarul în care este judecat.

Dragnea a mai afirmat că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept în România. De asemenea, a respins ideea că ar dori comasarea DNA cu DIICOT și a spus că nu este de acord cu o contramanifestație, dar ar vrea o strângere de semnături de la susținătorii PSD.

Președintele PSD a mai anunțat că a inițiat, prin avocații săi, acțiuni de redeschidere a dosarului referendumului, în care a fost condamnat cu suspendare, dar și că îl va da în judecată pe jurnalistul care a făcut publice adresa și numărul său de telefon. În plus, Liviu Dragnea a relatat că s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Statelor Unite.

Demisii din Guvern și din PSD după modificarea Codurilor penale

Cabinetul Grindeanu rămâne fără un ministru. Titularul de la Mediul de Afaceri a plecat şi a explicat de ce: nu pot accepta minciuna şi impostura, a scris Florin Jianu pe Facebook.

Dar nu este singura demisie după modificarea Codurilor penale. Astăzi şi-a anunţat plecarea din PSD fostul secretar de stat Ciprian Necula. Fost secretar de stat la Fondurile Europene în Guvernul Ponta, şi-a anunţat demisia din PSD pe Facebook. „Am acționat, întotdeauna, în raport cu crezul meu! Nu am niciun motiv să nu o fac și acum. Rămân un om dedicat stângii, neafiliat politic!”, a scris Ciprian Necula pe pagina sa.

Au fost şi alte demisii provocate de ordonanţele de urgenţă pe tema justiţiei. Deputatul Ovidiu Ganţ a renunţat la conducerea Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Din PSD a plecat şi fostul ministru delegat pentru Dialog social, Aurelia Cristea, membru PSD din 1996, cea care a iniţiat Legea antifumat.

Aurelia Cristea, fost deputată PSD: „De modificările la Codul penal știam de ele din marțea neagră decembrie 2013, când au incercat prin aceleași mijloace să facă modificările şi când am luat atitudine și am spus că este inadmisibil ca încrederea mea să fie înșelată, era cât pe ce să fiu dată afară din partid, dar preşedintele de atunci s-a gândit că nu vrea să dea exemple de această natură”.

A părăsit tabăra social-democraţilor şi Valentin Cristian Lupşa, secretarul general al organizaţiei din Reşiţa.

Secretarul de stat Daniel Şandru a fost primul demnitar din Guvern care a renunţat la funcţie în semn de protest faţă de modificarea legislaţiei penale. Odată cu el a plecat şi o parte a echipei sale. Daniel Şandru, secretar de stat Departamentul Centenar: „Eu şi colegii mei din cabinet am considerat că nu e doar un gest de onoare, ci şi unul de normalitate să ne depunem mandatele”. Daniel Şandru conducea Departamentul Centenar, care pregătea manifestările dedicate Marii Uniri.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Dragnea nu renunță la ordonanță, susține că nu vrea contramanifestație și nici comasarea DNA cu DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *