Mihai Goțiu

Domnule ministru Mircea Fechet, uite cum ”protejează” legea copacii din orașe! Vă mai opuneți sancționării penale pentru asemenea distrugeri? Dezastru cu repetiție în spațiile verzi din Sectorul 3

Pe grupul de Facebook Cetățean Sector 3 au fost publicate imagini și filmări cu încă un spațiu verde distrus, pe în zona străzii Drumul Murgului, în apropierea mall-ului Park Lake, după ”modelul” tăierilor ilegale din Parcul IOR.

Potrivit G4Media, care a mediatizat subiectul, măcelărirea copacilor a avut loc în două zile, luni, 8 iulie, și sâmbătă 6 iulie, iar locuitorii au aflat de la Poliția Locală a Sectorului 3 că indivizii nu au fost descurajați de amenda ridicolă de 100 de lei ce se percepe în București pentru un copac tăiat ilegal. Conform jurnaliștilor, scopul distrugerii ar fi, la fel ca în cazul Parcului IOR, ”curățarea” terenului pentru a face loc unui proiect imobiliar.

În timpul dezbaterilor din Senat, legate de noul Cod Silvic, domnul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a pretins că nu e nevoie de revenirea la sancționarea penală a unor asemenea fapte, așa cum a fost în Codul Silvic până în 2020. ”Copacii din parcuri sunt protejați de Legea Spații Verzi”, a spus domnul ministru. Imaginile și filmările postate de cetățenii din Sectorul 3 din București vorbesc de la sine despre cât de bine ”protejează” actuala lege spațiile verzi din orașe (sursa foto: grupul de Facebook Cetățean Sector 3).

Nota bene: După ce a văzut filmările pe care le-am făcut în IOR a spus că acolo sunt resturi de la acțiunile de curățare a unor copaci uscați din parc! L-am invitat să mergem împreună în Parcul IOR, să vadă la fața locului ce și cum s-a ”curățat”. A promis că vine, dar l-a prins campania electorală prin alte zări. Sper să ajungă înainte de dezbaterile pe legea noului Cod Silvic, de la Camera Deputaților.

Asta e scena unei crime de mediu. Cum îi apără de pușcărie, pe făptași, ministrul Mediului și majoritatea parlamentarilor

Citește pe România Curată:

Gabriel a contestat decizia de la Washington, în cazul Roșia Montană. Ce ar putea obține compania și ce înțelege prin lipsă de imparțialitate și independență, acuzațiile aduse arbitrilor Băncii Mondiale

Cât mai puțini alegători, dacă se poate!

Urgență anti-urgență. Cine îi reprezintă pe cei 150.000 de cetățeni care au semnat, în doar trei zile, petiția împotriva incompetenței și abuzurilor Guvernului Ciolacu?

Prima victorie civică în scandalul suspendării abuzive a permiselor de conducere: Ciolacu anunță amânarea aplicării legii. Ce spune că a aflat doar DUPĂ ce a aprobat ordonanța de urgență!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *