Romania Curată

Direcția Juridică a CSM: Dacă parlamentul respinge OUG 14, codurile penale vor fi modificate

Dacă actul normativ de abrogare a OUG 13/2017 va fi respins de Parlament, ordonanța va intra în vigoare, se arată într-un punct de vedere emis de Direcţia Juridică a CSM. Aceasta a constatat că cererea de avizare a OUG 14 prin care s-a abrogat ordonanţa de modificare a codurilor a rămas fără obiect, având în vedere că a fost deja adoptată şi publicată în Monitorul Oficial.

Juriştii CSM fac referire la alin. (3), art. 64 din Legea nr. 24/2000, potrivit căruia „abrogarea unei dispoziţii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ iniţial. Fac excepţie prevederile din ordonanţele Guvernului care au prevăzut norme de abrogare şi au fost respinse prin lege de către Parlament”.

Direcţia Legislaţie precizează că, „în cazul în care Parlamentul nu aprobă OUG nr. 14/2017 , OUG nr. 13/2017 îşi va produce efectele în integralitate”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *