Ileana Renia

De ce toate achizițiile din timpul pandemiei trebuie verificate la sânge: spitalul modular care se vinde pe OLX

În toată țara, în perioada stării de urgență s-au făcut achiziții de sute de milioane de euro pentru gestionarea pandemiei de Covid. Unele mai utile, altele degeaba, aceste achiziții au început să fie verificate de Curtea de Conturi, însă parchetele încă nu au produs rechizitorii pentru tunurile date în acele luni în care am fost ținuți în casă, în ciuda zecilor de exemple documentate de jurnaliști în ultimele luni și a comunicatelor bombastice.

Singurul cap tăiat este cel al lui Adrian Ionel, masterand al Academiei SRI, fost director la UNIFARM, care ar fi luat o mită de 760.000 de euro pentru un contract de măști și alte echipamente de protecție Covid.

La Unifarm voiam să ajungem. La Bacău, ministrul Tătaru a descălecat de vreo două ori și s-a lăudat electoral, incluzându-i și pe colegii liberali candidați, cu un spital modular de campanie care a costat până acum circa 12 milioane de lei, amplasat pe baza sportivă Letea. Pe lângă faptul că ocupă terenurile de sport pe care se antrenau copii și juniorii, acest spital nici nu este folosit și acum se și dezumflă – că vorbim în fond de niște corturi cu niște aparatură.

Conform Ziarului de Bacău, problemele au apărut în momentul în care s-a început recepționarea lucrărilor. Deoarece UNIFARM, firma de la care a fost achiziționat spitalul, nu a respectat condițiile prevăzute de caietul de sarcini, containerele și aparatura zac nefolosite în câmp. Acum, Ministerul Sănătății reia procedura de achiziție a spitalului și se intenționează modificarea caietului de sarcini pentru a elimina obstacolele tehnice care nu permit recepționarea spitalului modular.

În paralel, prefectul Ailenei, reprezentantul Guvernului în teritoriu, are de gând să scoată la vânzare pe OLX spitalul de campanie:

Căutăm un agent economic sau chiar o autoritate publică, care să cumpere spitalul modular și să îl doneze înapoi. Astfel am grăbi procesul. E o posibilitate. În perioada următoare ne vom aplica asupra ei.

Așadar, să vină un privat, să dea două milioane de euro pe un spital modular cumpărat aiurea de Unifarm și nerecepționat de IGSU din cauza neconformităților descoperite în procesul de achiziție publică, iar apoi să îl doneze gratuit autorităților.

Alo, DNA?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “De ce toate achizițiile din timpul pandemiei trebuie verificate la sânge: spitalul modular care se vinde pe OLX

  1. Sfarshitoriu

    Adrian Ionel e bine-mersi , cu banii primiti ,atat din presupuse spagi , cat si din salarii nemeritate (s-a autonumit ilegal in functie), probabil inca in functie pe la diverse consilii de administratie la companii de stat (una din acestea fiind Institutul de la Magurele).
    Nu prea vad cum i-a „cazut capul”.
    Deasemenea ,rubedeniile si amicii lui sunt inca in functii la Unifarm

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *