Ileana Renia

Cine este Adrian Ionel, masterand al Academiei SRI, și mai ales cum a ajuns el director la UNIFARM?

Ieri, DNA l-a pus sub control judiciar pe o durată de 60 de zile pe Adrian Ionel, directorul Companiei Naționale UNIFARM, acuzându-l de luare de mitp, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. 5 infracțiuni, ditamai comunicatul și o presupusă mită de 760.000 de euro pe care ar fi perceput-o pentru un contract de măști și alte echipamente de protecție Covid.

Interesant este însă parcursul lui Adrian Ionel Eugen

Este absolvent de drept la Spiru Haret, completându-și apoi studiile cu un master în managementul informațiilor de securitate națională la Academia Națională de Informații din cadrul SRI. În 2012, a fost numit pentru prima oară director la UNIFARM în vremea în care Victor Ponta era ministru interimar al Sănătății, lucru pe care liderul Pro România pare că l-a uitat.

În august 2015, Adrian Ionel a fost detașat de la Unifarm la Institutul Cantacuzino, fiind numit de ANCSI-ul din subordinea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu la acea vreme (și el cu studii la Academia SRI, ce coincidență!). Acea numire s-ar fi făcut tot ilegal, susținea sindicatul angajaților de la Cantacuzino zilele trecute.

A stat la Cantacuzino câteva luni, probabil nu i-a plăcut sau n-o fi fost util, așa că după Colectiv și căderea Guvernului Ponta s-a întors la Unifarm, unde a devenit la începutul anului 2016 președinte al Consiliului de Administrație, iar în 6 iunie 2016 a dobândit calitatea de director general al companiei aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Trecut cu vederea de tehnocrați

Vlad Voiculescu, ministru în guvernul tehnocrat, se pare că și el l-a uitat pe Adrian Ionel, întrebându-se acum retoric pe Facebook: cine este în spatele cuiva care îndrăznește să fure în felul ăsta? Pentru că omul nu poate fi de capul lui acolo!

DNA spune că Adrian Ionel s-ar fi numit singur, încălcând legea, dar chiar nu a știut nimeni din Ministerul Sănătății acest lucru pe tot parcursul anului 2016, având probabil și reprezentanți și emisari în CA/pe lângă companie?

Concret, în calitate de membru și președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Unifarm SA, acesta ar fi votat, la ședința din aceeași dată, numirea sa ca director general al CN Unifarm SA. Or, dispozițiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice interzic în mod expres ca președintele Consiliului de Administrație să fie numit și director general, aspect ignorat de membrii Consiliului de Administrație, printre care și Adrian Ionel. Acesta a emis și a semnat Decizia nr. 46 din 06.06.2016, în urma căreia a obținut venituri nete în cuantum de 498.722 lei (în perioada 14 iulie 2016-25 mai 2020).

Dacă vom căuta și găsim comunicate sau corespondență între Adrian Ionel și ministerul condus de Vlad Voiculescu, ce facem? Și dacă nu știa, cum e oare să fii ministru și să nu știi ce director are ditamai compania din subordinea ta?

După ce PSD a câștigat alegerile la finalul anului 2016, Adrian Ionel a rămas pe scaunul de director la Unifarm în ciuda unui control al corpului de control al Ministerului Sănătății la capătul căruia au fost descoperite 18 nereguli la companie și a fost cerută destituirea directorului. Bodog l-a păstrat, Pintea l-a păstrat, Costache l-a păstrat, Nelu Tătaru – mai vedem, că a fost pandemie și să zicem că era nevoie de stabilitate pe post. O stabilitate care ia uite ce scoate la suprafață!

Se vor scrie multe rechizitorii privind achizițiile Covid, că legea, decretele și ordonanțele au fost interpretate în fel și chip la toate nivelurile.

Întrebarea de final este… intră procurorii în afacerile serviciilor sau e doar o schimbare de gardă?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Cine este Adrian Ionel, masterand al Academiei SRI, și mai ales cum a ajuns el director la UNIFARM?

 1. marius

  cum musamalizam catastrofa unui jaf generalizat in timpul asa zisei pandemii?!!!! Sacrificam un bidon poate poate mai luam ochii mascaricilor (ma refer la purtatorii frecventi de masca sub propaganda guvernamentala) ca deja incepe haosul financiar economic sa se faca simtit!!!

  Reply
 2. Ghitza Hexifarm Dragomir

  Mi-e sa nu se sinucida, cumva, ori sa fuga prin SERBIA prietena tu tu tu ror – e cam aglomeratie acolo, la Belgrad, n-asa? prin vreun pardis exotic, vreo insula de la capatu lumii cu care nu avem acord de extradare, marog, la MOSCOBA.
  … inainte sa mai aflam si noi cate ceva!
  (e clar pentru toti ca vorbim despre un stat CAPTIV, mafiot si corupt, condus si muls de jmecheri in uniforme vechi si noi prin interpusi din astia, folosind tot felul de PARAVANE, umbre, momeli/ tinte false, papushe&papushoi care uneori sunt sacrificati ca pioni, ori cad la datorie ca sa nu se mearga mai departe)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *