Mihai Goțiu

Cum s-a sărbătorit, la Roșia Montană, victoria confirmată de verdictul de la Washington. Și unul din secretele unui succes pentru istorie (FOTO & VIDEO)

Acesta e doar începutul sărbătoririi uriașei victorii pentru Roșia Montană și pentru România, pe care verdictul Curții de Arbitraj de la Washington a confirmat-o. Câți am putut ajunge, de prin mai multe colțuri ale țării și o parte dintre localnicii din rezistență, ne-am întâlnit, ieri (sâmbătă, 16 martie), la Roșia Montană, la un ceaun, un tort, niște sticle de șampanie și multă bucurie.

Ceea ce vedeți în imaginile bucuriei (scuzați calitatea filmării și a editării :) , de data asta am ajuns la Roșia Montană în special pentru a mă bucura, nu pentru a face un reportaj), e doar o mică, foarte mică parte a rezistenței. Dar tot surprinde unul dintre secretele campaniei. Practic, în filmări și fotografii sunt oameni din trei generații diferite care s-au unit, oameni cu profesii diferite, de la fermieri la profesori universitari, și din medii diferite, din sate de vârf de munte până la mari centre urbane.

Și mai vedeți în imagini că o altă generație crește! Ca să nu-și închipuie cineva că peste 10,15 ori 50 ani (când mulți din fotografii n-or mai fi pe aici), n-ar avea cine să apere Roșia Montană și Apusenii. Natura, cultura și istoria!

Să ne trăiești, Roșia Montană!

PS: În fotografii și filmări sunt doar o parte dintre cei care ne-am întâlnit ieri. Care, cum spuneam, sunt doar o mică (foarte mică) parte dintre cei cărora li se datorează istorica victorie pentru Roșia Montană și pentru România. Dar vor mai fi multe momente în care ne vom vedea, în acest an, la Roșia Montană – uite aici (click) o listă cu principalele festivaluri ale verii care vine, programate la Roșia Montană (și chiar aveți de unde alege, de la Ziua Copilului, la concerte, teatru, Noaptea Muzeelor etc.).

Dar, desigur, Roșia Montană poate fi vizitată oricând, nu doar când sunt evenimente speciale (și să vă mai dau un pont – locul întâlnirii e în noul bistro al localității, bravo, Tică, ca să nu mai aveți temeri că nu aveți unde mânca la Roșia Montană ;) ).

Avocații României în procesul cu Roșia Montană au recunoscut, oficial, rolul implicării cetățenilor în câștigarea litigiului! Opoziția localnicilor și marile proteste civice au contat!

Financial Post, despre prăbușirea Gabriel Resources la Bursă: ”Investitorii fug. Una dintre cele mai rapide și mai mari pierderi într-o singură zi”. Ce spun experții despre posibilitatea anulării deciziei

Ei sunt avocații Roșiei Montane pe care nu i-ați văzut la televizor. Au câștigat zeci de procese esențiale înaintea victoriei de la Washington

Final grotesc în Afacerea Roșia Montană: Goldul e în faliment și nu are bani să plătească cheltuielile procesului! Ciolacu, ai curajul să le prelungești licența acestor găinari, ca să-i scoți din foame?

Verdictul Roșia Montană: PNL și PSD să-și caute lideri noi, dacă nu vor să piardă alegerile

Citește pe România Curată:

Cristian Mungiu, decorat de Maia Sandu cu ”Ordinul de onoare”, pentru cartea despre bunica sa basarabeancă

Alo, Garda Forestieră! Ăsta își bate joc de voi! Îl lăsați să facă bășcălie de voi într-un asemenea hal sau îi faceți o vizită?

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *