Adrian Popescu

Ciudatul caz al Euronews România

Jurnalistul Stelian Negrea a adresat mai multe întrebări pe baza legii liberului acces la informație către Universitatea Politehnica din București. Credem că aceste întrebări sunt de interes și pentru Coaliția pentru Universități Curate, și le reluăm aici:

1. Când a luat decizia Universitatea Politehnica București să achiziționeze licența pentru un canal în limba română al rețelei de știri Euronews și care sunt costurile acestei licențe?

2. Care este valoarea totală a investiției pe care Universitatea Politehnica București dorește să o realizeze pentru dezvoltarea Euronews România pe lângă cele 3 milioane de euro alocate pentru licitația din această vară pentru studioul tv?

3. Cum apreciați că a decurs licitația din vara lui 2021 pentru achiziționarea echipamentelor pentru studioul tv al Euronews Romania și care au fost motivele pentru care s-a ales soluția tehnică trecută în Caietul de Sarcini, care a și dat câștigătorul acestei licitații, în dauna altora?

4. Cunoaște conducerea Universității Politehnice București care sunt asociații rețelei Euronews la nivel european și ce conexiuni politice au aceștia cu diferite regimuri din Europa?

Povestea întreagă pe Newsweek.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *