Romania Curată

Cioloș a schimbat 4 miniștri! Vezi despre cine este vorba

Premierul Dacian Cioloș a anunțat astăzi că a decis schimbarea a patru miniștri pentru a da un suflu nou echipei de guvernare. Este vorba despre Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor, Adrian Curaj, ministrul Educației, Dan Stonescu, ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni și Dan Costescu, ministrul Transporturilor. Acesta a demisionat cu puțin timp în urmă.

Dacian Cioloş a mai spus la conferința de presă că, după o perioadă de pregătire, guvernul a intrat într-o nouă etapă a livrării rezultatelor, precizând că, la începutul mandatului, şi-a asumat câteva măsuri concrete.

Premierul a mai declarat că cele patru domenii aveau nevoie de un impuls şi a decis să facă schimbarea miniştrilor.

Ministrul care a considerat trenul ”un lux”

Ultimul dintre miniștri demiși de Cioloș care a gafat a fost Dan Costescu. Acesta a declarat la Realitatea TV: „Recomandăm românilor să aleagă mijlocul de transport care li se potriveşte cel mai bine. Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate ţările civilizate este la fel. Trenul este un lux şi oamenii plătesc mai mult că să îl aibă. Suntem o ţară săracă şi trebuie să păstrăm limitele, dar va spun că sunt trenuri care sunt foarte bine puse la punct. Încercaţi trenurile spre mare şi o să aveţi o mare surpriză. Celelalte trenuri nu au obligaţia să aibă aer condiţionat. Sunt trenuri de lung parcurs, mediu parcurs şi scurt parcurs. Fiecare operator feroviar, dacă vrea să atragă clienţi, va oferi aer condiţionat”.

În locul lui Costescu, la Ministerul Transporturilor a fost numit managerul Petru Sorin Bușe. De asemenea, portofoliul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională va fi preluat interimar de Şeful Cancelariei Primului-Ministrului, Dragoş Tudorache, iar diplomatul Maria Ligor este propusă pentru portofoliul de ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

La Educație va fi numit actualul Rector al Universității București

Pentru portofoliul educației, Dacian Cioloș a anunțat că propunerea lui este Mircea Dumitru, actualul Rector al Universității din București.

Unul dintre principalele motive care au stat la baza demiterii lui Adrian Curaj a fost ritmul lent al procesului de reformare a CNATDCU și a sistemului de doctorate, acesta afectând credibilitatea întregului sistem de învățământ superior, potrivit declarațiilor premierului.

Dacă Dacian Cioloș a spus adevăratul motiv al schimbării lui Adrian Curaj, de ce îl mai păstrează în funcție pe ministrul de interne Apud Tobă?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Cioloș a schimbat 4 miniștri! Vezi despre cine este vorba

 1. andrei

  Nu e rau dar putea sa fie foarte bine daca mai erau demisi Apud Toba si Anca Dragu impreuna cu aghiotantul offshore Gabriel Biris.
  Scaderea impozitelor uriase pe saracie si distrugerea economiei de monopol care ne sufoca pe toti micii intreprinzatori URGENT ca mai avem un pic si gata.
  S-au pierdut sase luni in care pe segmentul financiar-economic-birocratic s-a facut numai rau.

  Reply
 2. Spânu

  Regret, Ciolos isi asuma o postura de Bismark care nu-l prinde! Schimbarea ministrilor precum sosetele (cu care ne obisnuise deja USL in anii de miere PSD-PNL) arata in primul rand ca nu ii alegi cum trebuie si in al doilea ca inlocuirile se fac la cea mai mica pala de vant media. Nu ca ar fi de preferat stabilitatea unor idioto-corupti cu care, iarasi, ne-au gratulat partidele, dar nu m-a convins utilitatea schimbarii, de exemplu, a ministrului culturii si acum al educatiei.
  In schimb, ministra mediului e …inamovibila, isi poarta ia sau treningul pe la diferite iesiri publice, vorbeste de intentii marete si „constructii de cadru legislativ”, fara ca, vorba lui Caragiale, sa se schimbe ceva. Ma refer in primul rand la reciclarea deseurilor, unde mafia solida a primariilor, colectorilor, reciclatorilor si a ong-urilor de carton nu e miscata cu un pai.

  Reply
 3. Stefan Marincea

  Asteptam revenirea domnului Curaj la UEFISCDI. Poete ca un om cu experienta sa va debloca fondurile contractate de Institutul Geologic al Romaniei, care sunt retinute acum de aceasta entitate (ajutata de managementul catastrofal de la IGR). Este nelucrativ sa rezolvam totul in instanta. Cat despre transformarea UEFISCDI in CNRS, mai este… Intra in gama transformarii Romaniei in democratie consolidata. Unii spun ca este pura utopie, dar nu pot decat sa ii urez succes domnului Curaj.

  Reply
  • Spânu

   Asa e. Din pacate, experienta sa neplacuta va fi inca un argument ca adevaratii specialisti sa se tina departe de politica sau macar de posturile de decizie, altfel…te mananca porcii.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *