Lucian Davidescu

Cine a șters vorbele neinspirate ale lui Nicolae Ciucă de pe site-ul Radio România? SRR pregătește o plângere penală

Articolul de pe site-ul Radio România Actualități din care a fost șters un citat care îl punea într-o lumină proastă pe premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost republicat, după ce postul public de radio a constatat că modificarea a fost făcută în urma unui acces neautorizat la rețeaua informatică, a declarat pentru România Curată Liviu Popescu, directorul general al Societății Române de Radiodifuziune.

Potrivit unui comunicat trimis azi de Radio România, urmează să fie făcut un audit de securitate și este posibil să fie depusă o plângere penală în acest sens.

Articolul a fost republicat cu un link nou, astfel încât versiunea la care s-a umblat să rămână nealterată în vederea anchetei penale.

Comunicatul susține că modificarea nu pare să fie rezultatul unei dispoziții editoriale interne dar nici nu acuză în mod explicit că ar fi opera unor hackeri, lăsând astfel deschisă posibilitatea unui abuz de încredere făcut de actuali sau foști angajați care dețineau parole de acces.

Radio-ul public califică incidentul drept o greșeală, pentru care prezintă scuze.

Citatul a fost scos din articol pe 22 octombrie 2021 ora 18:13 și suna astfel:

„Consider atât de sfântă onoare şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării… Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitate în alt domeniu. Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică”.

Acesta a fost eliminat cu totul, cu rezultatul că paragraful dinainte a rămas neterminat. De asemenea, din articol a dispărut și semnătura autorului – Radu Dobrițoiu – care ulterior consemnării interviului a devenit consilier la Ministerul Apărării Naționale în mandatul lui Nicolae Ciucă. (foto: RRA)

Comunicatul Radio România 


Știrea inițială: Radio România Actualități coafează istoria ca să-l salveze pe Ciucă de ridicol


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Cine a șters vorbele neinspirate ale lui Nicolae Ciucă de pe site-ul Radio România? SRR pregătește o plângere penală

 1. un OLTEAN

  Paiii, alt OLTEAN.
  Logic.

  (de ce sunt oltenii, in General, atat de ciudati si formeaza retele cu ajutorul carora ctrl/ saboteaza STATUL cel mai sarac, inapoiat si fara viitor din Europa, inca de la inceputurile sale – de cand inca nu fusesera inca inventati, desi par a fi o minoritate – va las pe voi sa va dumiriti in pragul disparitiei voastre de pe harta lumii care se va petrece fara nicio indoiala in viitoarele decenii)

  Reply
 2. Marin M.

  Ce vrajeala de doi bani!!!!

  Cine e directorul Radio Romania Actualitati? Nu cumva un usr-ist racordat la bugetul public? Nu cumva unul ofticat ca nu mai sunt la ciolan ai lui?
  Si cel mai tampit administrator de site stie foarte bine ca username-ul celui care a facut modificarea ramane in log-ul site-ului. Ce atata mister?
  Aaaaaaa, inteleg ca lumea nu e interesata de ce a zis unul acum 4 ani si trebuie NEAPARAT facut un pic de scandal ca sa isi aminteasca!
  Hai, la munca nu la vrajeala ieftina! Probabil ca ala care a facut modificarea are ADN-ul alterat de gazele jandarmilor!

  Reply
  • Cinicul

   Cred ca nu ati observat ca de vreo două luni toti membrii USR su fost eliminați din funcții publice și înlocuiți cu PNListi de încredere.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *