Romania Curată

Ce facem cu fostele zone industriale. Studiu de caz: Reșița. Conferință cu un expert internațional în regenerări urbane

Uite un eveniment pentru care merită să vă faceți timp să participați: Conferința ”Regenerarea urbană a fostelor zone industriale”, joi, 25 mai, de la ora 11.00, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Reșița. Nu doar pentru temă (o problemă majoră a multor localități din România care au ”moștenit” foste zone industriale), ci și pentru invitat: arhitectul Dan Ionescu.

Dacă sunteți curioși de experiența lui, puteți intra pe site-ul firmei Dan Ionescu Arhitecs & Partners (DIAP – aici), pe care a fondat-o, în 1982, în San Mateo (California, SUA). Găsiți acolo numeroase proiecte în care a fost implicat, de la zone pietonale, regenerări urbane și/sau proiecte comerciale, parcuri, transformarea unei foste baze militare germane din al doilea război mondial în district urban și multe alte proiecte din SUA în China, în Norvegia, Spania, Costa Rica etc.

Aici e site-ul DIAP, după ce îl ”răsfoiți” puțin, cred că veți înțelege de ce merită să vă puneți conferința în agendă. Important: dacă nu sunteți, joi, în Reșița, puteți urmări conferința, în direct, pe Facebook (aici)

Foto: Facebook/ Reșița de neuitat:


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Ce facem cu fostele zone industriale. Studiu de caz: Reșița. Conferință cu un expert internațional în regenerări urbane

  1. PRICEPUTU

    DACA AM AVEA LA NIVEL DE TARA CINE SA ELABOREZE STRATEGII, PLANURI SI POLITICI PUBLICE DE DEZVOLTARE NATIONALA SI SECTORIALE ATUNCI PE CESTE RUINE ALE ECONOMIEI SI INDUSTRIEI NATIONALE S-AR PUTEA FACE INVESTITII importante (avand in vedere deja existenta infrastructurii , apa, canalizare ,energie electri , gaze, etc) PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA SI ADUCEREA IN TARA A ROMANILOR PLECATI IN STRAINATATE.

    – 1 Fabricute pentru producerea utilajelor(uneltelor) agricole necesare muncilor manuale si pentru utilaje mari , evitand astfel importurile;
    – 2 FABRICAREA UNOR RULOTE TURISTICE de 3 categorii ; de lux, medii si accesibile oricarui nevoias ceea ce ar impune si amenajarea in ZONELE TURISTICE a locurilor de amplasare a cestora. Astfel s-ar mai diminua fenomenul de distrugere a naturii prin constructia haotica a tot felul de COCIABE denumite VILE.
    -3 Fabricarea in zonele unde exista materii prime a unor materiale necesare in constructii;, caramizi, dale, etc

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *