Romania Curată

”Afară cu Budăi și Firea!” Petiție explozivă pentru demiterea miniștrilor responsabili de ”Azilele groazei”: zeci de mii de semnături!

UPDATE: Miercuri dimineața, la mai puțin de 24 de ore de la lansarea petiției, numărul semnatarilor a trecut de 23.000.

***

Peste 16.000 de cetățeni au semnat, în doar câteva ore, petiția lansată pe Platforma Declic, prin care prim-ministrului Marcel Ciolacu i se solicită demiterea miniștrilor Muncii, Marius Budăi, respectiv Familiei, Gabriela Firea, în scandalul ”Azilelor groazei”. Ministrului Muncii i se reproșează faptul că știa de situația din căminele sociale, dar singurul lucru pe care l-a făcut a fost renunțarea la colaborarea cu Centrul pentru Resurse Juridice, care a făcut sesizări, iar ministrului Familiei, încrengăturile cu persoanele din spatele afacerii: fostul ei șofer de la Primăria București, consiliera ei personală și sora ei.

”În spatele afacerilor private, care au și finanțare publică, se află un lanț de corupție care ajunge la Gabriela Firea. Unul dintre centre era controlat de Ștefan Godei, fost șofer al Gabrielei Firea de pe vremea mandatului ei de primar. Un alt centru era controlat de Ligia Gheorghe, fosta consilieră a Gabrielei Firea. Sora Gabrielei Firea, Nela Vica Andrieș, ocupa funcția de șefă la instituția responsabilă cu verificările din centre. În plus, actele de cruzime s-au întâmplat chiar în orașul Voluntari, unde primar este Florentin Pandele”, se arată în Petiția Declic.

”Ministrul Muncii a fost informat de situația din Voluntari. Buletin de București și Centrul de Investigații Media au descoperit că, cel mai târziu în data de 17 ianuarie 2022, pe masa Ministerului Muncii s-au aflat informații clare despre relele tratamente la care erau supuși beneficiarii dintr-unul dintre cele trei „lagăre” din Ilfov.

În loc să-și asume responsabilitatea, Gabriela Firea și Marius Budăi încearcă să arunce vina în altă parte.

Este clar că nu au ce căuta în fruntea celor două ministere, care ar trebui să aibă drept prioritate ocrotirea și ajutorarea celor vulnerabili. În schimb, în subordinea lor au luat ființă adevărate rețele care exploatează suferința celor bolnavi.

Firea și Budăi trebuie să plece! Acum!”, mai scriu petiționarii.

***

Poți semna petiția ”Afară cu Budăi și Firea!” aici:

***

Citește și:

De ce o apără Ciolacu pe Firea în scandalul ”Azilelor Groazei”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *