Adrian Popescu

A început ventilarea pe zile a cifrelor cu infectații Covid?

Foarte dubios anunțul de astăzi al Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului, care a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 325 de noi cazuri Covid din doar 1.877 de teste, în condițiile în care ieri am avut raportate 12.000 de teste.

Ce știm până la ora aceasta e că 12 centre de testare nu au raportat și că cele circa 100 de centre care au raportat au efectuat doar 1.877 de teste, deci mai puțin de 20 de teste/centru ca medie în ultimele 24 de ore.

Cum putem avea încredere în cifrele oficiale și în Guvern când se produc astfel de giumbușlucuri? Domnul Orban degeaba iese în prime-time la TV să arunce vina în curtea opoziției pentru că „au instigat cetăţenii la nerespectarea regulilor”.

Dar voi, la Guvern, cu măștile pe masă, cu sticlele de alcool, cu țigaretele în nas, sau protejatul președintelui care organizează petreceri indoor cu 100 de invitați ce faceți? Care e semnalul pe care voi, guvernanții, îl transmiteți?

În ritmul acesta, în curând nu ne vom mai pune problema în ce țări de pe lista verde avem voie noi să călătorim, ci în ce țări vom mai fi lăsați să intrăm. Că la 17% rată de infecție din teste efectuate (doar ca să nu raportăm azi 500+, 600+ că dă prost politic) e cam groasă.

Hai cu textele despre grija pentru sănătatea publică în timp ce voi vă gândiți deja la procentele de pe 27 septembrie…

Scapă cine poate.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “A început ventilarea pe zile a cifrelor cu infectații Covid?

 1. G

  E foarte simplu: PNL trebuie să ajungă cât mai aproape de alegeri la butoane fiind. Pasul 2: o pomană pre-electorală. Dacă tot se fac bani din pix, care-i problema? Dacă acum n-am avea infectați, ar exista riscul ca unii mai neciolaci din PSD să preia partidul și să organizeze o moțiune de cenzură, ceea ce ar îndepărta PNL de butoane.
  Probabilitatea unei moțiuni este însă quasi-nulă: vine vacanța parlamentară. Și mai e ceva foarte important: PSD nu are lider, iar în așa-zisul eșalon doi, situația e și mai tristă. Arestarea lui Dragnea le-a băgat frica-n oase. Nu a fost o lovitură în lider, ci într-un mod de-a face lucrurile. Se poate spune că Iohannis și Orban sunt două victorii ale lui Dragnea & Vâlcov asupra PSD, social democrației și, nu în ultimul rând, asupra lor-înșiși.
  În altă ordine de idei, nici datele despre bolnavii de 91 Divoc din Franța ori SUA nu sunt foarte fiabile, așa că, băieți, în loc să plătiți posturi de TV și trolli, ardeți-o din cifre!!!
  (Dacă v-au trecut prin minte trei inițiale, USR, să știți c-a fost doar o trecere rapidă, fără urmări și fără speranțe. Găsiți alte pretexte mai vesele să vă scoateți cățeii la plimbări nocturne în grupuri mari!)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *