Romania Curată

11 persoane din judeţul Cluj, reținute pentru furt de lemne, după un control de amploare efectuat de Poliţie şi ITRSV

11 bărbaţi din comuna Săvădisla (jud. Cluj) au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi sunt urmăriţi penal pentru tăiere și furt de lemn, respectiv de braconaj cinegetic. Asta după ce, în curţile lor, poliţiştii au găsit 235,3 metri cubi de lemn, în valoare totală de peste 47.000 lei. De asemenea, oamenii legii au descoperit un gater ilegal, precum şi 6 harnaşamente şi 6 atelaje hipo, 9 topoare, 4 motofierăstraie care ar fi fost folosite la tăierea şi transportarea lemnului. În plus, au fost găsit şi două căprioare, ţinute în captivitate fără respectarea prevederilor legale.

Descoperirea vine după un control de amploare al poliţiştilor clujeni în comuna Săvădisla. Au luat parte 45 de angajaţi ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Poliției municipiului Turda, Secției 9 Poliţie Rurală Turda, Serviciului pentru Acţiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, dar şi inspectori ai Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Cluj.

În cadrul acțiunii au fost puse în executare mandate de aducere pentru 30 persoane și au fost efectuate 22 percheziţii domiciliare în comuna Săvădisla, pe baza mandatelor emise de judecătorie.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente, urmând ca bărbaţii să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “11 persoane din judeţul Cluj, reținute pentru furt de lemne, după un control de amploare efectuat de Poliţie şi ITRSV

 1. Petrache Lupu

  De ce nu se fac actiuni si in zona comunelor arondate la Politia Oras Huedin unde si in prezent se fura la lemne intr-o veselie,iar politistii din anumite comune sunt una cu hotii de lemne.Ia ghiciti in ce comuna se practica acest sport ?A se vedea o comuna situata pe D.N.1,E.60.

  Reply
 2. Madalin C.

  Sper ca astfel de actiuni sa se intensifice si in alte judete, concomitent cu aplicarea intocmai a legii!

  Reply
 3. Iosif

  Mai nou e „trendy” sa fii cu huoo defrisatorii, salvati natura si alte minuni. Majoritatea insa uita ca lemnul ne trebuie,ca ne place ca nu ne place avem nevoie de lemn,si nu doar ca Vasile sa aibe lemne pentru centrala,ne trebuie lemn la gramada in constructii si mobilier.

  Eu pana acuma din toata tevatura asta cu furtul de lemne am vazut niste petece,o vulcanizare,nu vad sa fie schimbat cauciucul. Nu vad niciunde solutii concrete la aceasta problema,solutii pe termen lung,nu vad poporul ridicandu-se in picioare,venind la demonstratii ce ofera si solutii la problema.

  Pe de o parte sunt impotriva defrisarii,pe de alta parte pana cand nu se gaseste o solutie ce sa si fie implementata nu doar asa teoretizata la cate un pahar de whisky in oras,pana atunci sa imi explice cineva cum facem mai departe? Trecem pe plastic? Nu e fezabil, import de lemne? Prea multi bani……si atunci? Exista cerere,ergo exista si oferta,daca nu ar exista o foame asa de mare pentru lemn,lumea nu ar fura. Tot poti sa informezi tu lumea ca e naspa sa se taie lemne,nu aia e fondul problemei,nu acolo se afla radacina,crezi ca ala care are pensie de 400 ron tocmai de aia nu poate ca vaii de mine sa nu furam lemne?. Pana nu tratezi cum trebuie problema,tot poti sa o freci ca nu vei rezolva ceva in veci.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *