Antoaneta Etveș

Tribunalul a suspendat distrugerea Parcului Plumbuita. Onțanu sfidează judecătorii și vrea să îl betoneze

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu, construiește ilegal un parc de distracții în Parcul Plumbuita, au decis judecătorii Tribunalului București.

Tribunalul Bucureşti a suspendat autorizaţiile prin care Primăria Sectorului 2 costruiește un parc de distracţii în interiorul Parcul Plumbuita, cu defrişarea a aproximativ 5.000 de metri pătrați de spaţiu verde. Cu toate acestea, Primăria Sectorului 2 continuă lucrările.

La cererea cetăţenilor din vecinătatea Parcului Plumbuita, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Fundaţia Eco Civică au solicitat Tribunalului Bucureşti suspendarea celor trei acte. Prin sentinţa civilă nr. 8174/18.11.2015 pronunţată în dosarul 16091/3/2015, Tribunalul Bucureşti a suspendat cele trei acte.

Nicușor Dan: Oamenii nu apelează la instituții pentru că nu au încredere, apelează la ONG-uri

„În București avem mult prea puține parcuri. Este aberant ca în loc să folosim banii europeni pentru a construi parcuri noi, îi folosim pentru a reduce suprafața celor puține pe care le avem. Avem exemplele amenajării Parcului Drumul Taberei, care a nemulțumit tot cartierul, exemplul sălii polivalente pe care primarul Sectorului 3 dorea să o facă în Parcul IOR și acum parcul de distracții pe care Primăria Sectorului 2 vrea să îl facă în Parcul Plumbuita. În niciunul din cazuri nu au fost consultati cetățenii. În toate cazurile s-a încălcat legea. În toate cazurile cetățenii nemulțumiți nu au apelat la instituțiile statului, în care nu au încredere, ci la ONG-uri și la justiție”, a spus Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul.

Cum s-a acoperit Onțanu de hârtii

Edilul Neculai Onțanu s-a acoperit de hârtii de la Mediu și din Primăria pe care o conduce, dar a uitat să consulte populația. Astfel, au fost emise trei acte administrative:

– decizia 39/18.03.2015 emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului

– autorizaţia de construire nr. 94/26.03.2015 emisă de Primarul Sectorului 2

– avizul de defrişare 7035/09.04.2015 emis de Direcţia Mediu a Primăriei Capitalei.

Numai că, locuitorii Sectorului 2, când au văzut că autoritățile locale sunt gata să distrugă parcul, s-au adresat Asociației Salvați Bucureștiul. Astfel că, la cererea cetăţenilor din vecinătatea Parcului Plumbuita, Asociaţia şi Fundaţia Eco Civică au solicitat Tribunalului Bucureşti suspendarea celor trei acte. Prin Sentinţa civilă nr. 8174/18.11.2015 pronunţată în dosarul 16091/3/2015, Tribunalul Bucureşti a suspendat cele trei acte. Culmea este că lucrările încă continuă.

Procesul a fost realizat în cadrul proiectului Instrumente pentru accesul la justiţie al ONG-urilor,finanţat prin granturile SEE, 2009-2014, în cadrul Programului Fondului ONG în România.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Tribunalul a suspendat distrugerea Parcului Plumbuita. Onțanu sfidează judecătorii și vrea să îl betoneze

 1. viorica candet

  Aprobari de cumetrie si spagi blocuri peste blocuri[str Avrig]] in rest curatenie zero si betoane peste betoane pomi taiati pe Pantelimon SI MAI BINE S-AR OCUPA DE PROIECTUL PLANORAMA UNDE A DAT APROBARI OAMENII AU PLATIT SI DEZV A FUGIT CU BANII OAMENI DATORI LA BANCI SI FARA CASE ,OARE NU-L TRAGE NIMENI LA RASPUNDERE PE d-l Ontanu INTREB SI EU DE 7 ANI DE CAND AM DAT BANII SI CASA NU O AM

  Reply
 2. viorica candet

  Verificati aprobarile de const pe A vrig si nerespectarea proiectului PLANORAMA UNDE OAMENII AU DAT BANI SI CASE INCA N-AU PRIMIT.

  Reply
 3. Paul

  Generalul maior Ontanu,primar al Sectorului 2,conduce activitatea Primariei ca in vremea cand era activist PCR,pastrandu-si aceleasi reflexe.Vinovati sunt locuitorii sectorului 2 din Bucuresti,pentru ca i-au dat voturile, fara discernamant.Acum,rabda in inima, si taci !

  Reply
 4. Traian

  DACA AR FI UNICUL IN TARA ASTA,CARE SA-I ,,PESE ” DE NATURA,DE FIRUL DE IARBA.SA-I LUAM PE TOTI CARE SI-AU CONSTRUIT ,,PALATE”,CARE SI-AU FACUT AVERI,CARE AU IMPANZIT MEDIUL CU AUTOMOBILE,CARE AU DISTRUS SPATII VERZI SI TROTUARE PENTRU PARCARI,CARE AU DECIMAT ,,AURUL VERDE”,AGRICULTURA,CARE AU INFESTAT MEDIUL CU SUBSTANTE TOXICE.ETC. ASTA ESTE LEGEA BANULUI SPECIFICA CAPITALISMULUI- PROFIT,PROFIT SI IAR PROFIT ,IN INTERES PERSONAL SI NU ,,COLECTIV”.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *