Romania Curată

Lista baronilor necunoscuti Vezi cine sunt cei trei mai bogati romani din afaceri cu statul

Cand spunem „baron local” avem de regula in minte niste nume si niste fete. Baronii locali consacrati detin functii publice la nivel local de ani de zile, au avut acces direct la resursele publice si sunt prezenti in politica partidelor lor. „Baronii necunoscuti” nu au avut functii publice, dar au incheiat contracte cu statul in valoare de zeci de milioane de euro. Trei dintre cei monitorizati de echipa Romania Curata au facut afaceri de 58 de milioane de euro.

Pana astazi, echipa ARC a monitorizat 583 de candidati. Monitorizarea va continua pana in ziua alegerilor.

Maine la ora 12.oo puteti afla cati dintre candidatii la alegerile parlamentare au incitat la ura impotriva unor minoritati, au facut declaratii rasiste sau discriminatorii.

1. Iulian Dumitrescu, candidat USL-PNL pentru Senat Colegiul 2 Calarasi. Nu a detinut nicio functie publica.

Avere
Desi Iulian Dumitrescu pare mai putin instarit, cine se uita peste conturile din declaratia de avere si ii numera proprietatile trecute in aceasta, constata ca a facut contracte de sute de milioane de lei cu statul printr-o firma a carei poveste va fi relatata in randurile urmatoare.

Dumitrescu detine trei apartamente in Bucuresti si un autoturism Mercedes ML 280 lei. In 2012 a vandut un bun nespecificat lui Ene Cristian cu 46 900 de euro. Are in conturi 11 546 dolari si 31 245 lei. Are un credit in valoare de 206 650 euro si a primit sponsorizare 61 490 de dolari de la firma Zalex Copnstruction SRL pentru studii.
Isi asuma un venit de 10 792 lei.

Dumitrescu declara ca este actionar la o singura firma SC Antinori SRL cu sediul in Bucuresti, inregistrata in luna octombrie a acestui an. Potrivit Registrului Comertului el a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL.

Povestea EURO GRUP DG TRANSPORT SRL
Firma EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a luat fiinta in 2005 la cateva luni dupa ce Alianta DA formata din PD si PNL a format guvernul. Iulian Dumitrescu era asociat in aceasta firma cu un anume Grigore Vasile Viorel, potrivit Monitorului Oficial din 2006. In 2008, firma cu sediul in Sediu Comuna Frumuşani Judetul Călăraşi isi schimba sediul in judetul Ilfov, actionarul majoritar si mnumarul de intregistrare la Recom. Iulian Dumitrescu ii cesioneaza partenerului sau Grigore Vasile Viorel partile sale sociale, cum a mai facut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, si in cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L

Contracte cu statul: 29 de milioane de euro
EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat si dupa ce n-a mai fost asociat oficial. Firma de constructii a facut in perioada 2007-2012 contracte cu statul in domeniul constructiilor in valoare de 130 de milioane de lei, adica aproape 29 de milioane de euro. Cele mai multe sunt incheiate cu Consiliul Judetean Calarasi si cu primarii din acelasi judet, dar a mai avut contracte si cu primarii din judetele Prahova si Ilfov.

2. Ion Dinita, candidat USL-PC pentru Camera Deputatilor in Colegiul 7 Brasov. Nu a detinut nicio functie publica. Este presedinte PC Brasov.

Avere
Ion Dinita (50 de ani) se remarca prin proprietatile dobandite in ultimii 12 ani. Fost membru PSD si constructor “de partid” Dinita este un mogul in devenire avand in vedere ca detine postul Antena 1 Brasov si alte cateva posturi de radio locale.
In 1996 a mostenit trei terenuri in Vulcan, Brasov si in Navodari. I-a mers prost pana in 2001 cand, brusc, cumpara cinci terenuri intravilane de mici dimensiuni in judetul Brasov. Lansarea in afaceri de anvergura se face in 2003-2005 cand achizitioneaza aproape 8 hectare, majoritatea situate intravilan in localitatile Sacele si Brasov.

In a treia perioada, 2008 – 2011 Dinita si-a indreaptat atentia catre terenuri intravilane din Sighisoara, Marea Britanie, Bucuresti si chiar Faurei – Braila. In total, 42 la numar. Ioan Dinita detine astazi 15 imobile, in conditiile in care, potrivit singurei declaratii de avere, pana in 1996 Dinita a locuit cu parintii sau cu chirie. Veniturile familiei se ridica la 184.000 de lei anual compuse din salariul de director, chirii si dobanzi bancare. La acesta suma se adauga 3.591.000 de lei dividende de la firma pe care o administreaza.

Contracte cu statul:21 de milioane de euro
Numai din 2007, de cand exista o evidenta publica a firmelor castigatoare a contractelor cu statul, societatea sa din domeniul constructiilor a obtinut 13 contracte de reabilitare drumuri si extindere canalizare cu primarii din judetul Brasov. Valoarea totala a contractelor cu statul incheiat in perioada 2007-2012 este de 95 000 000 lei, adica 21 de milioane de euro.

3. Sergiu Constantin Vizitiu candidat ARD-PDL pentru Camera Deputaților Colegiul 7 Vaslui. Nu a detinut nicio functie publica.

Avere
Detine 10 terenuri intravilane in judetul Iasi; 8 apartamente, 7 case si 1 spatiu comercial in judetul Iasi. In mai 2012 a vandut un teren si o constructie situate intr-o comuna din jud Iasi la pretul de 54.000 EUR. Datorii : 2 credite bancare in valoare de 5.000 EUR (scadent in 2013) si 210.000 CHF (scadent in 2032).

A acordat firmelor in care este actionar imprumuturi in nume personal in valoare totala de 3.431.732 RON. In plus, a acordat imprumuturi in nume personal si catre 5 persoane fizice, in valoare totala de 4.000.000 RON si 226.000 EUR.

Este asociat in urmatoarele societati comerciale AGRANA FOCURI SRL (99% – 1% pe numele tatalui), ALMA TRUST CONSTRUCT SRL (99% – 1% pe numele sotiei), HUGE CONSTRUCT SRL (99% – 1% pe numele tatalui), URBIS DESIGN SRL (100%), SOCIETATEA DE GRADUL 1 NORD EST COOPERATIVĂ AGRICOLĂ (20%).

Contracte cu statul: 8 milioane de euro
Firmele lui au obtinut incepand cu 2009 contracte pentru infrastructura de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale precum si de la primarii din judetele Iasi, Vasluio si Botosani. Potrivit sistemului de achizitii publice valoarea acestora este de aproape 39 de milioane de lei, aproape 8 milioane de euro.

Intrand pe VERIFICA INTEGRITATEA CANDIDATULUI puteti verifica in ce colegiu votati si care sunt performantele candidatilor dumneavoastra.Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Lista baronilor necunoscuti Vezi cine sunt cei trei mai bogati romani din afaceri cu statul

 1. Bortoi Constantin

  Evenimentul Zilei din Pitesti de miercuri 10 oct 2012 ni-l prezinta pe candidat. de retinut ca este deputat din anul 1990. De Bucuresti a fost numai in mandatul 1990-1992. Apoide trei ori de Constanta, o data de Tulcea si Arges, iar acum din nou candidat de Arges,

  Duvăz, milionar în euro şi campion la tras chiulul!

  (0 voturi)
  miercuri, 10 octombrie 2012
  PSD Argeş se compromite cu asemenea candidaţi la Parlamentare
  Duvăz, milionar în euro şi campion la tras chiulul!

  PSD Argeş a stabilit deja candi¬da¬ţii pe şase colegii, care vor con¬cu¬ra pen¬tru un post de parlamentar la a¬le¬gerile din 9 decembrie. Prin¬tre cei ce vor fi puşi pe liste şi vor ce¬re voturile piteştenilor se regă¬seş¬te şi Bogdan Niculescu Duvăz. So¬cial-democratul, care este par¬la¬¬men¬tar încă din 1990 şi şi-a fă¬cut o meserie din această ac¬tivi¬tate, vrea să obţină al doilea man¬dat de deputat de Argeş, deşi în mandatul actual n-a făcut mai ni¬mic pentru cei ce l-au ales şi pe care îi repre¬zin¬tă în Legislativ. Bog¬dan Ni¬cu¬les¬cu Duvăz a ieşit depu¬tat de Argeş în 2008, cu ajutorul primarului Tu¬dor Pendiuc, care l-a ajutat în cam¬pania electorală, du¬pă ce condu¬ce¬rea de la centru de¬ci¬sese să nu mai candideze în Tul¬cea. Numele lui Duvăz a fost im¬pli¬cat, de-a lun¬gul timpului, în di¬ver¬se scandaluri, din cauza aface¬rilor de¬ru¬late, care au ridicat mul¬te semne de între¬ba¬re. Încrengă¬tu¬rile dintre Duvăz şi diverşi oa¬meni de afaceri a căror moralitate lasă mult de dorit au fost relatate şi de presă. Dacă PSD va pu¬ne pe liste asemenea oameni cu o i¬ma¬gine şifonată, şansele de cîştig ale social-democraţilor la a¬le¬gerile din 9 decembrie vor fi des¬tul de mici, pen¬tru că populaţia nu mai vrea să tri¬mi¬tă în Parlament oameni pre¬ocu¬paţi doar de bunăs¬ta¬rea lor. Iată ce a scris presa, de-a lungul timpului, de¬spre ac¬tivi¬ta¬tea parla¬mentară şi a¬fa¬ce¬rile lui Bog¬dan Niculescu Duvăz.

  Duvăz s-a născut în 14 de¬cem¬brie 1948, la Bucureşti, este căsătorit, are doi copii şi e de profesie arhitect. Din 2003, este membru PSD, anterior fiind mem¬bru FSN şi PD. Ales deputat în mai multe legislaturi, Bogdan Ni¬cu¬lescu Duvăz a deţinut şi por¬to¬folii în Guvern, fiind ministru al Tineretului şi Sportului, ministru pentru Relaţiile cu Parlamentul şi ministru delegat pentru Rela¬ţi¬i¬le cu partenerii sociali. Este pre¬şe¬dinte al Consiliului Naţional de Vînătoare şi membru fondator în Yacht Club Romania. A fost dis¬tins cu Serviciul Credincios în Grad de Cavaler. Duvăz candi¬dea¬ză pentru un post de deputat în Colegiul Nr. 7 din Argeş.

  Zero iniţiative legislative
  Bogdan Niculescu Du¬văz, deputat PSD votat de argeşeni, n-a avut nici o iniţiativă legislativă, potrivit studiului privind ac¬tivitatea parlamentară în sesiunea septembrie – decembrie 2

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *