Mihai Goțiu

DEDICAȚIE EXCEPȚIONALĂ de la Harry Tavitian pentru Alexandru Popescu, românul care a parcurs 3.000 de kilometri pe jos, pentru a vorbi la Parlamentul European (VIDEO)

Jazzmanul Harry Tavitian i-a dedicat o prelucrare excepțională a Imnului Național lui Alexandru Popescu, cel care a parcurs 3.000 de kilometri pe jos, între Ploiești și Bruxelles, pentru a transmite la Parlamentul European mesajul românilor care nu vor fracturare hidraulică și cianură (înregistrarea mesajului și fotografii de la Bruxelles, aici). Prelucrarea este ilustrată pe Youtube cu fotografii de la Pungești, de pe 7 decembrie 2013.

„Dedic această prelucrare după Imnul Național al României eroului nostru Alexandru Popescu. Prin gestul său supraomenesc de a parcurge pe jos 3.000 de kilometri între Ploiești și Bruxelles, el a dorit ca de 1 Decembrie – Ziua Națională a României – să transmită Parlamentului European mesajul nostru: ROMÂNII NU VOR CIANURĂ ȘI GAZE DE ȘIST!”

„Urmând metamorfoza piesei lui Anton Pann de la romanță la avânt revoluționar, în această versiune a mea am încercat o sinteză între cele două caractere”

Harry Tavitian

Muzica imnului „Deșteaptă-te române” a fost, la origini, o romanță din creația „de lume” a lui Anton Pann, numită „Din sânul maicii mele”. La 1848, Andrei Mureșanu împreună cu un grup de revoluționari a pus versurile poemului său „Un răsunet” pe muzica romanței lui Anton Pann. Astfel, s-a născut „Deșteaptă-te române”, un imn patriotic cu deosebit impact în popor, în toate cele trei provincii românești (Mugur Grosu).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “DEDICAȚIE EXCEPȚIONALĂ de la Harry Tavitian pentru Alexandru Popescu, românul care a parcurs 3.000 de kilometri pe jos, pentru a vorbi la Parlamentul European (VIDEO)

  1. Theodor Marcean

    Dramatismul versiunii Tavitian a imnului Desteapta-te romane se datoreaza tocmai revenirii la muzica balcanica a lui Anton Pann.Transformarea ei in imn revolutionar se face incat,odata cu constientizarea suferintelor stramosilor.Va multumim,domnule TAVITIAN,pentru faptul ca ati inteles,inaintea noastra,ca blandetea naste revolta,atunci cand nu gaseste dragoste.Magistral.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *