Dollores Benezic

Cum și-a arogat PSD un cinema de 3 milioane de euro din bani publici

Cinema Gloria, inaugurat și folosit doar de PSD deocamdată, nu are autorizație de securitate la incendii. ISU susține că nu poate amenda nici PSD, nici primăria, din cauza unor chichițe legislative. Totuși a amendat în același timp un cinematograf autorizat, închiriat de USR pentru un eveniment public.

Firea și Negoiță și-au tras cinema de partid din banii poporului

 • În 23 iunie 2017 PSD și-a făcut bilanțul de un an în fruntea administrației bucureștene. Gabriela Firea și cei șase primari de sector și-au adunat angajații din primării și câțiva ziariști acreditați, au ocupat sala proaspăt inaugurată a fostului Cinema Gloria din sectorul 3 și s-au lăudat cu multele succese înregistrate în numai un an de când conduc orașul;
 • În 25 iunie 2017, neavând la dispoziție resursele publice ale Capitalei, consilierii USR au închiriat contra cost Cinema Pro, și au invitat publicul curios să afle ce au făcut ei într-un an în opoziție. Intrarea a fost liberă, totuși sala nu s-a umplut.
 • Tot în 23 iunie, în timp ce la Gloria avea loc sărbătoarea învingătorilor, la Cinema Pro venea în control preventiv un inspector ISU, interesat dacă USR respectă toate „procedurile de notificare și avizare a evenimentelor publice”. Inspecția s-a soldat cu amendarea Cinema Pro și avertizarea USR;
 • ISU recunoaște că Cinema Gloria nu are autorizație de securitate la incendiu, însă susține că nu știa că a fost inaugurat și că deja au loc evenimente în el. Oricum, niște chichițe legislative fac ca PSD să nu poată fi amendat că a inaugurat un cinematograf și a organizat în el un eveniment fără autorizație;
 • În schimb Cinema Pro care are autorizație ISU, a primit amendă pentru că nu trecuse în contractul cu USR cine sunt persoanele responsabile în caz de incendiu;
 • Cinema Gloria se alătură astfel listei de investiții publice neautorizate ISU – stadionul național, opereta Ion Dacian – dar folosite totuși pentru evenimente de partid.
 • Cinema Gloria, 3 milioane de euro din bani publici pentru o sală multifuncțională folosită doar de PSDÎn 21 mai 2017, noul cinema Gloria din sectorul 3 a fost inaugurat cu pompă de primarii Gabriela Firea și Robert Negoiță. Era într-adevăr o realizare, fiind primul cinema de cartier, lăsat în paragină cu anii, preluat de primărie și reabilitat. Ce spuneau atunci oficialii:

  Acum doi ani de zile, Primăria sectorului 3, domnul primar Robert Negoiță, a preluat în administrare această clădire și într-un timp record a adus-o în situația de a fi una dintre bijuteriile spațiului cultural al Capitalei. Începând de astăzi, fostul Cinema Gloria, care a fost închis din cauza faptului că nu s-a mai investit în el, se redeschide pentru toți bucureștenii. Este o sală multifuncțională, cu 406 locuri, iar aici în fața clădirii, pe parcursul verii se vor organiza evenimente culturale deosebite” – Gabriela Firea, primar general. 

  În 23 iunie, o lună mai târziu, sala multifuncțională și-a împlinit și menirea. Toată floarea PSD din administrația locală bucureșteană a defilat pe covorul roșu ca să își dea raportul. Cetățenii nu au fost invitați, au avut acces în general doar funcționari din primării – și presa acreditată.

  Citește articolul integral pe dollo.ro


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *