Romania Curată

AVEM LISTA RUȘINII! Vezi cine a votat împotriva respingerii Legii amnistierii și grațierii în Camera Deputaților

Liberalii au încercat, luni, 27 octombrie, să introducă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea, însă acest lucru a fost respins prin vot de către plenul camerei. Din 211 deputați prezenți, 122 au votat împotriva introducerii respingerii legii pe ordinea de zi, 81 pentru introducere, 5 abțineri și 3 deputați nu au votat.

România Curată a intrat în posesia listelor cu votul din plen, pe care le puteți vedea mai jos. Astfel, puteți vedea cine a amânat respingerea legii amnistierii și grațierii. Anterior, Victor Ponta declarase că legea amnistierii și grațierii nu va trece de votul Parlamentului, din moment ce toată lumea s-a pronunțat împotriva ei. După cum se poate observa și din listele de mai jos, cei care au votat împotriva introducerii respingerii acestui proiect de lege pe ordinea de zi sunt deputații PSD și cei din arcul guvernamental.

Răspundeți și voi, la rubrica de comentarii: de ce credeți că PSD și colegii de coaliție au amânat votarea respingerii legii amnistierii și grațierii, chiar și în condițiile în care știu că acest lucru le-ar putea produce unele daune de imagine?

***

Citește și:

Mihai Goțiu: Tura Hrebenciuc a căzut. Așteptăm ca pionul Ponta să devină Regină?

Simona Popescu: PSD și măturoiul DNA

lista rusinii pagina 1 lista rusinii pagina 2 lista rusinii pagina 3 lista rusinii pagina 4 lista rusinii pagina 5 lista rusinii pagina 6 lista rusinii pagina 7


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

27 thoughts on “AVEM LISTA RUȘINII! Vezi cine a votat împotriva respingerii Legii amnistierii și grațierii în Camera Deputaților

 1. george

  Si uite-asa a pus don Zgornea impreuna cu ungurii si cu armenii caramizile la loc in zidul daramat impreuna cu cei de la Metallica! Si unde mai pui ca marxistii astia au avut si invitatii moca la concert … Curat europeni – prin vizorul lor se vad minele din Siberia!

  Reply
 2. Paul Mogosanu

  Era firesc.Cum credeti ca hotii ar fi fost de acord cu respingerea legii care ii scapa de catuse pe colegii lor ajunsi pe mana justitiei? Ar fi impotriva firii lor vicioase.

  Reply
 3. ana

  avem inca o dovada(daca mai era nevoie) de manipularea opiniei publice si ca lupul schimba parul dar naravul -„BA”. De ce au votat „NU” este foarte clar : cu prima ocazie de slabirea vigilentei celor care sunt ” cu ochii pe ei” sa o treaca prin acest parlament (cu multi puscariabili) ce asteapta sa fie salvati.

  Reply
 4. Romeo

  Ce este surprinzator este pozitia ferma a UDMR. Daca alte partide din coalitie inclusiv PSD au votat chiar din complezenta cu cate un DA, UDMR nu discuta : NU pe toata linia. Aceasta uniune ar trebui scoasa din viata politica romaneasca pentru motivul in primul rand ca nu le da maghiarilor nimic in plus. Daca nu ar exista nu sar simti lipsa UDMR-ului din viata maghiarlor ce traiesc in Romania si sunt cetateni romani.

  Reply
 5. GIGI

  Asta-i dovada ca in Parlamentul Ro predomina haharelele. Urgent convocarea de alegeri parlamentare anticipate bazate pe criterii democratice sanatoase.

  Reply
  • leo

   Sunt de acord cu tine. Si mai sunt de parere ca ar trebui reformata clasa politica romaneasca. Cum mai pot avea romanii incredere in parlamentarii sai, cand 122 dintre acestia au votat asa cum au votat? L-am vazut aseara, in acea dezbatere televizata, pe candidatul stangii, cum dadea din colt in colt si-l apucau naduselile, cand venea vorba de acest subiect…

   Reply
 6. Titina Nica Ţene

  Eu, care sunt o optimistă desăvârşită m-am descurajat Poporul român e un popor paradoxal. Cu cât avem corupţi mai mulţi cu atât se votează cominiştii psd. Foarte mulţi regretă epoca lui ceaşcă. Aşa îi educă şi pe nepoţi. Dacă iese ponta chiar plec din ţară

  Reply
 7. No name

  http://nastase.wordpress.com/2014/11/13/legea-gratierii-si-a-amnistiei/
  CE SPUN POTENTIALII BENEFICIARI:
  „Care este problema ca ACEST proiect să fie supus votului si respins? Un vot negativ pe ACEST proiect nu ar insemna respingerea pentru eternitate a unei legi a gratierii si amnistiei. Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (initiativă legislativă) intr-o altă sesiune ….”.
  „Da, Victor, spune că esti de acord cu propunerea de convocare a Parlamentului. Dacă ăsta este principalul motiv pentru care Iohannis vrea să fie presedintele României…”

  Reply
 8. fullbright

  De ce n-a contat prejudiciul de imagine? Pentru ca imaginea era si asa terfelita de DNA si nenumaratele cazuri de coruptie evidentiate in media. Votand astfel, si-au facut socoteala ca mai au o sansa, aceea de a-l promova presedinte pe Ponta. De aceea si-au aruncat toate armele inainte si nu au precupetit nimic, n-au ignorat nici o categorie sociala sau segment sau institutie, sentimente, credinte, vulnerabilitati culturale, sociale, financiare, et c. Au aruncat toti banii in joc, atat ai bugetului cat si ai PSD si au impartit in dreapta si in stanga, au platit consilieri, televiziuni, moldovenii din Republica Moldova, BOR-ul, profesorii, tiganii, nevoiasii satelor si ai tarii(pensionarii) si au avut cea mai murdara campanie vazuta vreodata.
  DURERE MARE, va fi in PSD, daca nu iese PINOCHIO, cel cu nasul lung si tras de sfori!

  Reply
 9. stoica darius

  Parte din titlu spune „…a votat împotriva respingerii Legii amnistierii”; parte din prima frază a articolului spune „…au votat împotriva introducerii respingerii legii pe ordinea de zi…”. Nu e deloc o formulare curată!
  În fond e vorba despre a vota pentru o introducere pe ordinea de zi a unui proiect sau împotriva introducerii pe ordinea de zi a unui proiect.

  Reply
 10. Ioan

  Din cate stiu avem 588 de parlamentari , daca din acestia 81 au votat pentru , este grav. Platim parlamentari ca sa tradeze? Toti cei care nu au votat, practic au spus da prin neprezenta! Faptul ca la o lege asa importanta si sensibila pentru societate lipsesc peste 60% dintre reprezentanti arata clar ca tara este condusa de grupuri mafiote care se autoaleg si isi fac jocurile peste capetele romanilor. Nu putem sta in umbra, sua doar sa votam antio-Ponta. Daca ACL vrea un presedinte, cum de nu s-au mobilizat sa arate ca vor schimba Romania cu adevarat?! Romani, veti fi pusi la un jug si mai greu , chiar daca iese WKJ . Cu celalalt cred ca ca sansa ca romanii sa iasa in strada ar fi mai mare, deci dezirabila… Dar…. spalarea pe creier a romanului continua si la TVR , nu numai la antene…

  Reply
 11. Burghina Cristina

  De ce am fi surprinsi ? I-am suportat cu sacrificii toti acesti ani si votul de ieri sper sa intoarca fila istoriei Romaniei !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *