Adrian Popescu

Vintu a fost trimis in judecata pentru ca l-a santajat pe Sebastian Ghita

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au trimis in judecata, luni, pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, in stare de arest preventiv, cei doi fiind acuzati ca l-au santajat pe Sebastian Ghita.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, in perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

„Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie”, sustine Parchetul General.

Dosarul se va judeca la Judecatoria Sector 1 Bucuresti.

Citeste si despre: Sebastian Ghita, Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vantu, procurori, parchet.


Articole cu aceeasi tema:
Dormi linistit, magistratii lucreaza pentru tine. Judecatoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti interzice presei sa mai asiste la procesul lui Vintu
Vantu merita sa fie dupa gratii
SOV impune schimbarea judecatorilor


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *