Romania Curată

Victorie la CCR privind prezumția de vinovăție a elevilor

În februarie Parlamentul adopta o lege populistă, așa-numită „pentru protecția profesorilor”. În fapt, legea nu făcea decât să ofere profesorilor o putere disproporționată de a aplica sancțiuni și instituia o prezumție de vinovăție cu privire la orice faptă sesizată de aceștia.

Astăzi, Curtea Constituțională a declarat legea neconstituțională în integralitatea sa. Amintim cu această ocazie aportul adus de echipa Școli curate în demersul de sesizare a CCR, memoriul care a stat la baza obiecțiilor fiind redactat de colegul nostru Constantin-Alexandru Manda.

Legea a fost atacată la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului, doamna Renate Weber, și un număr de 26 de senatori. Le mulțumim pe această cale și îi felicităm pentru modul în care au acționat!

Analiza formulată și transmisă titularilor sesizării în data de 10 februarie.

Atacăm la CCR prezumția de vinovăție a elevilor. Analiză a legii privind protecția profesorilor.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *