Romania Curată

Unul dintre ”experții” care l-au spălat pe Tobă de plagiat este el însuși suspect de plagiat

Încetul cu încetul se lămurește și secretul comisiei de ”experți” care, la începutul acestei luni, a ajuns la concluzia că Petre Tobă nu a plagiat în lucrarea de doctorat, deși toate dovezile arătau exact contrariul. (citește mai multe aici). Astfel, unul dintre membrii comisiei, profesorul universitar Marin Claudiu Țupulan de la Academia de Poliție, este suspectat de plagiat în cazul a cinci articole publicate în perioda 2012-2014, potrivit unei investigații realizate de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI).

Articolul „Dimensiunea globală a traficului de droguri”, semnat de profesorul universitar Claudiu Marin Ţupulan, a apărut în 2012, în Pro Patria Lex, Revistă de Studii şi Cercetări Juridice, volumul X, Nr. 2(21), p. 273-281. Periodic al Academiei de Poliţie, revista este indexată în trei baze de date internaţionale, iar Ţupulan, care la acel moment era lector universitar, apărea în Colegiul de Redacţie, cu funcţia de redactor.

Cele nouă pagini ale lucrării lui Ţupulan seamănă ca două picături de apă cu 15 pagini (de la 58 la 72) din volumul „Organizaţia criminală a drogurilor”, publicat, în 2008, la Editura Sitech din Craiova şi coordonat de Ioan Dascălu. Există două indicii care arată că, pur şi simplu, cele 15 pagini din 2008 au fost preluate prin metoda copy-paste, mai scrie CRJI.

Mai mult chiar, potrivit investigațiilor CRJI, Țupulan face parte dintr-o adevărată rețea care a reciclat același text timp de patru ani. Din această rețea mai fac parte cadre didactice universitare de la Academia de Poliție, unii având și grade de polițiști.

Citește toată investigația CRJI aici.

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *