Romania Curată

Ungureanu și-a dat demisia din fruntea SIE. Tensiuni mai vechi cu Iohannis și Codruța Kovesi. UPDATE: MRU ar fi invocat probleme de sănătate

UPDATE. Președintele Comisiei parlamentare de control a SIE, Mihăiță Calimente a declarat pentru Mediafax că MRU i-ar fi spus că demisia este motivată de probleme de sănătate. ”Iniţial am spus că s-ar putea să fi existat totuşi o anumită stare conflictuală între Palatul Cotroceni şi directorul Serviciului. Asta şi în urma zvonurilor care au circulat toată vara. Ulterior, am primit un telefon din partea dlui director Răzvan Ungureanu, care mi-a comunicat să îl cred pe cuvânt că demisia domniei sale a intervenit în urma stării de sănătate pe care o are. Mi-a spus că trebuie să stea la pat şi că este o problemă serioasă şi, în consecinţă, este singurul motiv pentru care şi-a înaintat demisia”, a declarat Mihăiţă Calimente.

…….

Șeful Serviciului de Informații Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a demisionat astăzi din funcție. Potrivit unor surse, Ungureanu ar fi invocat motive personale pentru luarea acestei decizii.

Reamintim însă că informații despre unele neînțelegeri dintre președintele Iohannis și Mihai Răzvan Ungureanu au apărut de mai mult timp în spațiu public.

În luna aprilie, Laura Codruța Kovesi a acuzat SIE că nu ajută cu informații DNA în lupta anticorupție. Șefa DNA a dat ca exemplu banii pe care unii dintre cei anchetați pentru corupție reușesc să-i scoată din țară, protejându-se astfel de eventuale măsuri de confiscare.

Ulterior, a fost necesar ca Iohannis să intermedieze o întâlnire între Kovesi și MRU pentru detensionarea situației.

„Administrația Prezidențială a primit la Cabinetul președintelui României demisia directorului SIE, dl Mihai-Răzvan Ungureanu. Președintele Klaus Iohannis a acceptat demisia, conducerea SIE urmând să fie asigurată în perioada următoare de dl general Silviu Predoiu”, anunță Președinția, într-un comunicat citat de Agerpres.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Ungureanu și-a dat demisia din fruntea SIE. Tensiuni mai vechi cu Iohannis și Codruța Kovesi. UPDATE: MRU ar fi invocat probleme de sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *