Adrian Popescu

Un cartof prea fierbinte? Manda trimite scrisoarea Alinei Mungiu-Pippidi la birourile reunite

Scrisoarea primită la Comisia parlamentară comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul activităţii SRI de la analistul politic Alina Mungiu-Pippidi legată de posibilitatea ca în SPP să fi existat un serviciu secret a fost trimisă spre soluţionare Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, a anunţat marţi preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, citat de Știri pe surse.

El a argumentat că nu este de competenţa comisiei, în condiţiile în care scrisoarea se referea la activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază.

„Am luat act de solicitarea formulată de doamna Pippidi şi am decis în cadrul comisiei că aceasta nu este de competenţa comisiei noastre, motiv pentru care o să o transmitem Birourilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca acestea să decidă ce se poate face mai departe. (…) Nu este de competenţa noastră să recomandăm ceva. Noi avem o relaţie de colaborare – subordonare cu Birourile permanente reunite, motiv pentru care acolo vom transmite acest document”, a precizat Manda, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei şedinţe a Comisiei SRI.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Un cartof prea fierbinte? Manda trimite scrisoarea Alinei Mungiu-Pippidi la birourile reunite

 1. Vlad Slavoiu

  Cred că această scrisoare ar trebui (ar fi trebuit?…) să ajungă la una din comisiile pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, comisii prin intermediul cărora Parlamentul controlează activitatea Serviciului de Protecție și Pază (art. 3(1) din L. 191/1998). Și mai cred că ar trebui să i se dea curs, iar situația reclamată să fie analizată.

  Pe de altă parte, eu unul nu prea pot să-l iau în serios pe unul din cei doi președinți ai Parlamentului (una, sau prima, dintre autoritățile publice ale României) atunci când îl acuză pe șeful unei autorități administrative (parte a administrației publice centrale, altă autoritate publică a României) de un comportament incorect, după care își lasă acuzația în aer… E aiurea.

  Cât despre „statul paralel”, eu nu știu dacă el există sau nu, dar știu următoarele două lucruri:
  i) m-ar mira mai degrabă să se dovedească inexistența decât existența statului paralel;
  ii) nu-mi pot baza raționamentele, gândirea, judecățile pe lucruri pe care nu le cunosc.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *