Mihai Goțiu

ULTIMĂ ORĂ: Victorie, în Justiție, pentru organizațiile civice date în judecată de grupul imobiliar One, care cere despăgubiri uriașe

Tribunalul București a respins, astăzi (joi, 22 februarie), acțiunea în răspundere delictuală, deschisă de două firme din grupul imobiliar One, One Mircea Eliade Properties și One United Tower, împotriva a patru organizații civice: Asociația Miliția Spirituală, Asociația Salvați Bucureștiul, Asociația S.O.S. Orașul și Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural.

Judecătorii au respins cererea de chemare în judecată, depusă pe 28 iunie 2022, în care suma solicitată ca despăgubiri este de aproximativ un milion de euro (chiar 1,9 milioane de euro, potrivit lui Mihail Bumbeș, de la Miliția Spirituală).

Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată, formulată de reclamantele ONE MIRCEA ELIADE PROPERTIES SRL şi ONE UNITED TOWER SA, în contradictoriu cu pârâtele Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Asociaţia S.O.S. Oraşul şi Asociaţia pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural şi Cultural, ca neîntemeiată. Cu apel, în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă. Pronunţată azi, 22.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

Decizia nu este una definitivă, împotriva ei putând fi depus apel în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, această victorie este una importantă în războiul total declanșat de firmele grupului One împotriva lui Nicușor Dan și a mai multor lideri civici și organizații non-guvernamentale (dosarul pe Portalul Justiției, aici).

Pe de o parte, grupul One încearcă dizolvarea asociațiilor civice care au contestat în justiție actele eliberate de administrațiile precedente ale Bucureștiului (în special în mandatul Gabrielei Firea), reușind acest lucru în cazul Asociației Miliția Spirituală (decizie definitivă) și a Asociației Salvați Bucureștiul (decizie în primă instanță), dar nu și în cazul Asociației S.O.S. Orașul.

Pe de altă parte, firmele din grupul One au demarat acțiuni în răspundere delictuală împotriva acestor asociații, precum și a unor persoane fizice, membre sau nu ale organizațiilor non-guvernamentale. Pe lângă procesul amintit mai sus, firma One United Properties, din același grup, a deschis o altă acțiune, la sfârșitul anului trecut, prin care solicită despăgubiri în valoare de 2,6 milioane de lei (peste 500.000 de euro) de la Nicușor Dan și alți 10 lideri și organizații civice.

mai multe informații aici:

PESTE JUMĂTATE DE MILION DE EURO! Atât cer imobiliarii de la Nicușor Dan și de la alți lideri civici, pentru că n-au fost lăsați să distrugă Bucureștiul ca pe vremea lui Firea

pe același subiect:

Contra-ofensivă civică: 10.000 de semnături, într-o singură zi, pentru susținerea unei legi împotriva rechinilor imobiliari și a mafiilor de mediu

Citește pe România Curată:

Roșia Montană și „Terorismul prin litigii”. The Guardian scrie despre cazurile în care statele sunt obligate să plătească miliarde de dolari corporațiilor care vor să distrugă mediul

Măi, Mirele, tu vorbești?

Pledez ”vinovat” pentru includerea Roșiei Montane în UNESCO! Aviz lui Gâdea și altor ”ziariști” și politicieni care suspină după cianură și dinamită


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *