Mihai Goțiu

Tupeu, nesimțire, cinism la maxim. Ponta folosește tragedia de la Crevedia pentru a-și spăla imaginea cu care a rămas după Colectiv! În direct, la TV

Ultima, dar chiar ultima persoană căreia să-i dai microfon și tribună ”la liber” pentru a se pronunța cu privire la tragedia de la Crevedia e Victor Ponta. Prim-ministrul unui Guvern ale cărui acțiuni din 2015 (prin blocarea și/sau întârzierea transferului marilor arși în spitale din străinătate) au făcut ca amploarea tragediei de la Colectiv să atingă dimensiuni imposibil de acceptat. Ponta a fost invitat la RTV (unde altundeva putea primi o asemenea ocazie?!), într-o emisiune cu întrebări ridicate la fileu, în care a fost lăsat să elucubreze fără nici cea mai mică ridicare din sprânceană a moderatorului. Cică, în 2015, Guvernul și-a făcut treaba ”foarte bine”, pretinde domnul Ponta. Un Guvern care a inaugurat un spital de mari arși care, de fapt, nici acum nu funcționează (!) și care pretindea că avem ”tot ce ne trebuie” pentru a trata victimele. N-a avut nici măcar pentru a le acorda un minim respect post-mortem.

Nu, nu e pentru prima dată când Victor Ponta minte precum respiră (nu degeaba mascota lui a ajuns să fie Pinocchio). Cu același tupeu fără margini, fostul premier pretinde că oamenii care au ieșit în stradă pentru Roșia Montană, în 2013, ar răspunde pentru eventuale daune plătite de România, chiar dacă în litigiul de la Washington, avocații companiei miniere invocă acțiunile și declarațiile făcute lui Ponta pentru a justifica pretențiile lor, în timp ce avocații statului român invocă implicarea cetățenilor.

Baiul e că asemenea aberații primesc timp de emisie fără o minimă poziție contrară și fără niciun minim deranj din partea moderatorului (despre cât de jalnică a fost emisiunea, a scris, pe larg, Petre Barbu, pe Libertatea). Unde mai pui că, deși Ciolacu zice că Ponta ar fi vorbit în nume personal, atât prin sublinierea expresă a moderatorului, cât și prin ceea ce s-a afișat pe burtieră, calitatea în care a fost invitat și i s-a cerut să se pronunțe a fost de consilier al primului ministru. Dacă și-ar fi depășit atribuțiile discutate, Ponta ar fi fost deja ”disponibilizat” de Ciolacu. La ora la care scriu aceste rânduri, nu e…

***

Citește și:

Nu mai avem aer! Ce au în comun tragediile de la Crevedia, din spitalul de la Botoșani și Azilele Groazei

Tragedia de la Crevedia/ Rețeta succesului firmelor copiilor PSD: zeci de primării și sute de instituții publice, printre clienții lor


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

11 thoughts on “Tupeu, nesimțire, cinism la maxim. Ponta folosește tragedia de la Crevedia pentru a-și spăla imaginea cu care a rămas după Colectiv! În direct, la TV

 1. emil

  Ponta a aratat o parte din gunoiul de sub presul spitalelor romanesti de stat care selecteaza si trateaza pacientii functie de spaga si relati.

  Reply
  • Mihai Goțiu Post author

   Guvernul Ponta a dat milioane de euro pentru utilarea unității pentru arși de la Floreasca, inaugurată de ministrul Bănicioiu, din Guvernul Ponta, în 2015… dar care nu funcționează nici astăzi; la câteva luni după inaugurare s-a produs tragedia de la Colectiv, amplificată de faptul că Guvernul Ponta pretindea că România are ”tot ce e nevoie” pentru tratarea marilor arși, amânând trimiterea lor în străinătate; marele lui prieten, Sebastian Ghiță, a primit zeci de milioane din bugetul Sănătății… Ponta e ultima persoană publică credibilă să se pronunțe pe problemele Sănătății din România, fiind o parte a problemei la cel mai înalt nivel

   Reply
 2. Catalin

  Ponta are dreptul sa emita opinii exact la fel ca Dvs. Lasati-o mai usor cu aceasta forma de huliganism politic/civic, probabil mostenit de la USR, „partid” caracterizat prea mult de obraznicie si prea putin de competenta.

  Chiar asa: de ce va este teama de Ponta? Daca nu sunteti de acord cu ce a spus, folositi argumente, nu mai folositi tonul asta de taraba, nu va prinde deloc.

  Reply
  • Mihai Goțiu Post author

   unde e greutatea? în a citi ori a înțelege ce citiți? Ponta poate să emită ce aberații vrea, problema e când i se dă spațiu de antenă în prime-time, singur în emisiune, doar cu întrebări la fileu și fără alt interlocutor care să exprime un punct de vedere contrar/diferit; că nu e ca și când ar fi un specialist/expert neutru care se pronunță pe o problemă care nu-l privește, ci ditamai fostul prim-ministru cu responsabilități majore pentru amploarea tragediei de la Colectiv; agențiile de publicitate și de PR sunt agenții de publicitate și de PR, presa e cu totul altceva decât mizerii de emisiuni de genul ăsta; iar dacă a spune lucrurilor pe nume e ”huliganism politic/civic”, îmi asum și mi l-am asumat cu mulți ani înainte de a se fi înființat USR – cât despre competență în domeniul presei, după mai bine de două decenii de muncă de investigație, apoi redactor șef și coordonator de proiecte editoriale, locale și naționale, după o seamă de premii naționale și internaționale (cu jurii în care au fost inclusiv redactori șefi de publicații de top din Germania și Austria ori o laureată Pulitzer) zic că îmi permit aroganța sau ”obrăznicia”, cum vreți să-i spuneți, de a pretinde că am oareșce competență

   Reply
   • Attention aux têtes de pont(a) !

    Ignorați-l pe Cătălin. În apropierea alegerilor, cam cu un an, din eter apar cătălini care comentează pe platformele incomode USL. Puteți să faceți un studiu, pe site-urile ziarelor centrale și mai ales locale. Sunt teme care se repetă (Incompetența primarilor USR este una), modalități de interacționare la două capete, adică destul de jegos și mai mult sau mai puțin implicit jignitor, astfel încât dacă nu răspunde nimeni, e bine pentru ei, iar dacă răspunde cineva, iar e bine pentru ei (produc rahat din belșug, le mai trebuie ventilator).
    Ați văzut provocarea lui: a făcut deja un studiu despre competență și a și catalogat tonul de tarabă. De unde până unde? Cred că nu este absolut niciun păcat dacă cenzurați astfel de provocări. Pur și simplu nu intră în logica dezbaterii.
    Pe de altă parte, angajarea lui Ponta la Guvern, spălarea cadavrului lui prin presă, atacurile cu trollii pentru sprijinirea lui spun ceva. Omul e de viitor. Unul chinezesc sau rusesc, cel mai probabil. Dacă știți ce au pățit sârbii cu zăcămintele lor de metale neferoase, s-ar puta să-l vedeți pe cetățeanul sârb Виктор Понта mai demn de luat în seamă! Puteți începe prin a desena o linie între cea mai mare mină de cupru la suprafață din Europa (Bor, Serbia) și centrul Munților Metaliferi și să vedeți că pentru Republica Populară Chineză limita e doar granița UE. Dar dacă se mută granița UE, atunci nu mai există limite, nu? Cu ceva libanizare a României, se poate! Bagă, Cătălin! Bперед, молодой человек!

    Reply
   • Catalin

    Din pacate nu spuneti lucrurilor pe nume(tocmai acesta e motivul pentru care am caracterizat continutul ca fiind o forma de huliganism), va legati doar de un personaj politic pe care il antipatizati intr-un stil pe care nu il agreez(adica fara argumente), desi, ca sa fiu sincer, nu agreez nici eu personajul pe care il criticati.

    Articolul este mult sub nivelul Dvs real iar presa din ziua de astazi este cam la fel peste tot fie ca se cheama Romania TV, Digi24, DW, TF1, MSNBC, Fox News, CGTN, Russia24. Veti vedea peste tot acelasi tip de emisiuni, cu intrebari servite, teme „in plic” si foarte putine dezbateri serioase pe subiecte care conteaza.

    Ca si spiritul lui John Wayne, cel al lui Joseph Pulitzer a murit de mult in America. Astept cu nerabdare revenirea Dvs printre noi muritorii si detasarea de propaganda tâmpă de tip USR.

    Reply
    • Mihai Goțiu Post author

     din categoria ”fă ce a spus Pulitzer, nu ce a făcut el” :))) , știți ce e ”yellow journalism” și cine l-a inventat?

     Reply
     • Catalin

      Nu stiam dar daca tot mi-ati sugerat am aruncat o privire. E interesant, multumesc. In alta ordine de idei, nu am pus sub semnul intrebarii competenta Dvs, am spus doar ca articolul e scris sub nivelul dvs obisnuit. Cred ca pot sa spun asta intrucat citesc de ceva vreme articolele pe care le scrieti.

      Cat despre „la tête en béton” care a intrerupt minunata noastra conversatie ce pot sa spun? M-a blocat complet poliglotu’ :) dar m-a si dezamagit putin intrucat ii lipseste din text(nu si din continut) inimitabilul accent anglo-saxon: говорите и пишите по-английски дорогие товарищи с 3 буквами на кепке!

 3. zoli

  Cu toata sinceritatea, Ponta nu a gresit nimic la colectiv. Ciolacu, fiind PSD-st are mai multa legatura cu Crevedia, decat Ponta cu Colectivu’. Cu toate ca eu as vota cu el niciodata.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *