Mihai Goțiu

Nu mai avem aer! Ce au în comun tragediile de la Crevedia, din spitalul de la Botoșani și Azilele Groazei

„Dacă dumneavoastră credeți că eu, președintele partidului, știu cu ce se ocupă copiii primarilor sau ce membri au GPL, vă înșelați”, le-a replicat Marcel Ciolacu, prim-ministru al României și președinte PSD, jurnaliștilor, la doar câteva ore după tragedia de la Crevedia. Răspunsul vine după ce presa a relatat că depozitele GPL care au sărit în aer, producând un deces și alți 57 de răniți (bilanț provizoriu), unii în stare gravă, țin de o firmă care îl are ca acționar majoritar (51%) pe Ionuț Daniel Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Chiar așa, de ce ar ști Ciolacu cu ce se ocupă copiii primarilor PSD? Sau alte rude ale lor? Sau consilierii, șoferii, finii și finele membrilor PSD proeminenți? Sau tot activul de partid atârnător de funcții publice pentru care nu au nicio pregătire și/sau afaceri cu bani publici (la cifra de afaceri de aproape 600 de milioane de lei pe anul 2022, a firmei din spatele exploziei de la Crevedia, aștept, în curând, noi informații despre câți bani au pompat instituțiile publice în ea, alimentând de acolo – nota bene: Raed Arafat spune că firma nu avea documente să funcționeze!).

UPDATE, 28.08.2023: Nu am așteptat prea mult. Libertatea a publicat o primă investigație despre grupul de firme ale lui Ionuț Doldurea, din care face parte și cea care a deținut punctul de lucru ilegal de la Crevedia, care a provocat tragedia. 25 de localități cu primari PSD și 10 cu primari PNL se numără printre clienți. Și alte sute de instituții publice, în special școli și spitale. Rețeta ”succesului” firmelor copilului PSD, aici.

De ce ar ști Ciolacu că Afacerea Azilelor Groazei din Voluntari a fost dezvoltată de Ștefan Godei, un șofer angajat la cabinetul senatoarei Gabriela Firea, care fusese angajat ca șofer și la Primăria București, când Firea a fost primar, că Ligia Gheorghe, consiliera lui Firea peste tot (de la Primărie la Minister), era asociată cu Godei ori că sora Gabrielei Firea trecuse și ea prin instituțiile cu rol de control asupra afacerilor cu bani publici din fieful lui Pandele, soțul Gabrielei Firea?

De ce ar ști Marcel Ciolacu că la șefia Spitalului Județean de Urgență din Botoșani, colega sa de partid, Doina Fedorovici, președinta PSD a CJ Botoșani, l-a numit pe Angel Iulian Călin, un fost lăcătuș mecanic, ajuns contabil la fără frecvență și cu o facultate terminată la 40 de ani plus, cu zero experiență în sănătate. O persoană ”recomandată” pentru șefia spitalului județean de CV-ul său impresionant doar prin numărul de funcții publice pentru care nu avea nicio pregătire profesională, ocupate pe linie de partid – de la secretar de stat la Turism la director executiv de Agenția Județeană de Muncă. Da, e spitalul în care o tânără însărcinată, mamă a trei copii, și-a pierdut viața după 7 ore de chinuri, în care nu i s-a acordat ajutor de urgență, în ciuda mesajelor ei disperate, dintre care unul a devenit un simbol al revoltei din aceste zile: ”Nu mai am aer!”.

Da, până la urmă l-am putea înțelege pe Marcel Ciolacu: ar fi ”inuman” să-i cerem să știe toate afacerile derulate de copiii, nepoții, mamele, tații ori bunicii, frații sau surorile, finii și finele, șoferii, cumnații și cumnatele, consilierele și consilierii miniștrilor, primarilor, șefilor de consilii județene din PSD. Sau câte funcții publice, mai mari sau mai mici, sunt ocupate de persoane ale căror competențe sunt cele legate strict doar de activismul de partid (începând de la lipit afișe, împărțit pliante pe stradă, până la postări pe rețelele sociale).

Cum PSD nu are exclusivitate pe nepotism, parvenitism, impostură și corupție, mai ușor ar fi de găsit, și de reținut, funcțiile publice și afacerile care nu sunt căpușate politic. Pe astea, posibil ca domnul Ciolacu să le știe. Că nici nu sunt așa de multe, și e coadă la ușa lui să fie ”date” și ele…

Tragicul mesaj ”Nu mai am aer!” sintetizează, în fapt, o mare durere națională. Da, e greu sper imposibil de respirat în șerpăraia asta…

***

foto & video: Euronews România (atenție, imagini cu impact emoțional puternic)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Nu mai avem aer! Ce au în comun tragediile de la Crevedia, din spitalul de la Botoșani și Azilele Groazei

  • Mihai Goțiu Post author

   Tanczos sau Dan? Sincer, sper că sunt sănătoși, indiferent de sănătatea căruia vă interesați; altfel, îi puteți întreba direct, că ambii sunt aleși ai neamului, deci ar trebui să vă răspundă

   Reply
 1. Dumitru Drinceanu

  Un lider PSD, dar si premier, ar trebui sa fie preocupat si sa ia masuri de verificare, solutionare si asanare cel putin in direvtiile: ce afaceri si contracte cu statul au psd-istii cu functii de decizie ori influenta imediata (ex. consilieri, secretari s.a) si daca au fost licitatii, exista autorizatii si avize legale, incidente serioase (de la conflict de interese la nereguli soldate cu accidente si evaziune fiscala); semnalarea si controlul cazurilor in care ,,explodeaza” cifra de afaceri, punctele de lucru si sistemul relational cu iz mafiot ori cu intelegeri monopoliste; orice contract cu statul, cu deosebire in atribuirea directa obliga autoritatile sa controleze legalitatea fubctionarii, avize de mediu si ISU si neinregistrarea de debite fiscale pri fraude publice; amendarea legislatiei in sensul executarii silite extinse pt. recuperarea oricaror pagube si repararea integrala a acestora, ca si conditie de neconfiscare si aplicare a pedepsei privative de libertate; inasprirea luptei contra coruptiei si a criminalitatii economice.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *