Romania Curată

Tragedia de la Crevedia/ Rețeta succesului firmelor copiilor PSD: zeci de primării și sute de instituții publice, printre clienții lor

Zeci de primării, conduse de primari PSD și PNL, precum și sute de instituții publice din subordinea lor, se numără printre clienții firmelor lui Ionuț Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, arată o anchetă Libertatea. O singură firmă a juniorului are zeci de contracte cu instituții publice din orașul în care tatăl e primar, toate prin achiziție directă. Flagas este firma care deținea punctul de lucru ilegal de la Crevedia, unde s-au produs exploziile care au provocat moartea a doi oameni și 56 de răniți, mulți dintre ei grav.

Firme precum Flagas, Criana Gas, Dolchimex, Dolgas și Rombeer Crîngașu au vândut gaz, motorină și benzină pentru 35 de primării. 10 sunt PNL, 25 sunt PSD. Contractele sunt în număr de 386 – doar direct cu primăriile, dar la acest număr se adaugă și alte câteva sute cu instituții din subordinea lor, precum școli și spitale, arată reporterii Libertatea. Cum se împart ele Ionuț Doldurea deține șase firme, între care și Flagas SRL, firma a cărei stație GPL a explodat sâmbătă seară. La trei dintre ele este acționar: MOTBEN SRL, CRIANA GAS SRL și DOLCHIMEX SRL, conform Termene.ro. La celelalte trei, Flagas SRL, Dolmo Giovanni & Sorin SRL și ROMBEER Cringasu SRL, este și administrator. Toate se ocupă cu transportul carburanților și aproape toate au contracte cu primării din țară. Ionuț Doldurea este unul dintre copiii primarului din Caracal, Ion Doldurea, care recent a anunțat că se autosuspendă din PSD, după declarațiile despre pompierii răniți în explozia de la Crevedia.

O firmă a lui Doldurea junior, zeci de contracte în orașul în care primar e tatăl lui DOLCHIMEX SRL funcționează din 2001 în Caracal, jud. Olt. Are o cifră de afaceri de peste 15,4 milioane de lei și profit de aproape 3,8 milioane de lei. Firma, fondată de Ion Doldurea și fiii săi, e deținută de frații Ionuț și Cristian Marian Doldurea. Pe lângă afacerile cu combustibil, se mai ocupă și cu fabricarea de diverse piese pentru mașini, materiale de construcții, cu instalațiile sanitare și lucrări de construcții. Conform listei celor 87 de coduri CAEN, deci 87 de activități diferite, compania oferă și servicii de cazare în regim hotelier și catering. 128 de contracte cu instituții publice are încheiate DOLCHIMEX SRL în ultimii 7 ani Toate prin achiziție directă. Și aproape toate cu primăria, cu școli, licee și spitale din Caracal, orașul condus acum de tatăl lui Ionuț Doldurea. Cu Primăria Caracal nu a mai avut niciun contract după anul 2020, când Ion Doldurea a venit pe funcție, însă a continuat să semneze cu alte instituții din subordinea ei.

Rețeta completă a succesului firmelor juniorului PSD, pe Libertatea.

***

Citește, pe aceeași temă:

Nu mai avem aer! Ce au în comun tragediile de la Crevedia, din spitalul de la Botoșani și Azilele Groazei

***

foto: captură Digi 24


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *