Romania Curată

Tupeu de plagiator! Ponta zice că românii din diaspora s-au așezat de mai multe ori la rând, să fie cozi la secțiile de votare, să se vadă la televizor!

„Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se așezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor”, a declarat Victor Ponta, duminică, la RTV, referindu-se la alegerile din 2014, când zeci de mii de români din diaspora nu au reușit să voteze la alegerile prezidențiale, din cauza proastei organizări.

În aceeași emisiune, Victor Ponta a criticat actuala lege și a invocat numărul mic al românilor din diaspora care s-au înscris în Registrul electoral, pentru a vota prin corespondență sau la secția de votare. Ce nu a spus Ponta e că actuala lege a votului prin corespondență a fost elaborată și aprobată cu o largă majoritate de către o Comisie de cod electoral și un Parlament în care PSD are majoritatea!

Despre așezatul de ”două, trei, patru ori la cozi” nu e nevoie de comentarii suplimentare – Ponta a primit deja replica la o asemenea aberație în turul al II-lea al alegerilor din 2014.

mickey mouse ponta 1 jos ponta cluj 2 jos ponta cluj 1

Începând cu aceste alegeri parlamentare, românii din Diaspora au posibilitatea să voteze și prin corespondență. Pentru acest lucru însă trebuie să se înscrie în Registrul Electoral, până la începutul perioadei electorale. Practic, mai sunt aproximativ 10 zile până la terminarea perioadei de înscriere în Registrul Electoral. Mai multe detalii găsiți aici.  


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *