Dezbatere RC: De ce se tem românii din Diaspora de votul prin corespondență. ÎNREGISTRAREA VIDEO

 

Românii din străinătate au putut afla răspunsurile la cele mai importante întrebări și temeri pe care le au legate de votul prin corespondență. România Curată a adresat întrebări pe aceasta tema, live/online, ministrului pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, doamna Maria Ligor, și directorului Direcției pentru organizarea proceselor electorale în străinătate din cadrul AEP, domnul Iulian Ivan.

Joi, 11 august,, cei doi reprezentanți ai statului au participat la o dezbatere moderată de redactorul -șef al României Curate, Gabriel Bejan, în care am încercat să aflăm care sunt motivele pentru care românii din străinătate ezită să se înscrie în Registrul Electoral pentru a putea vota prin corespondență, dar și alte lucruri legate de alegerile din toamnă. De asemenea, am putut afla care sunt modificările pe care Guvernul dorește să le aducă Legii votului prin corespondență pentru a ușura procesul electoral.

Urmăriți mai sus dezbaterea înregistrată.


Recomandări

13 thoughts on “Dezbatere RC: De ce se tem românii din Diaspora de votul prin corespondență. ÎNREGISTRAREA VIDEO

 1. camelia maria javed

  buna seara
  ma numesc CAMELIA JAVED si va scriu din Irlanda Dablin
  vreau sa va aduc la cunostiinta ca prin luna mai am vrut sa ma inscriu online prin votul prin corespodenta si ceva nu a mers si asa ca mam lasat
  cei de facut pt a ma inscrie la votul prin corespodenta?

  Reply
 2. Catalin Alexandru

  Ati declarat in iesirile publice anterioare ca ati discutat cu partidele politice aceste modificari legislative. Ce semnale aveti din partea lor? Au existat pozitii sceptice idn partea partidelor vizavi de aceste modificari?

  Reply
 3. Radu Bușneag

  Chihaia Dumitru intreaba pe facebook
  Întrebarea ar fi fost: Dacă din inițiativă civică, un grup de români dintr-un anumit oraș din diaspora decide să se implice și să facă campanii de conștientizare printre românii din acea comunitate, împărțind formularele de cerere de înscriere în RE, xeroxând actele cetățeanului și ajutându-l să completeze acea cerere, se încalcă vreo lege?!

  Reply
 4. Liviu

  E deja august si eu sunt la tara in Romania a parinti. Locuiesc la Heidelberg in Germania. Pot trimite actele din Romania, dar sa cer raspuns pe adresa din Germania, ca altfel ratez deadlineul (ma inapoiez pe 1 septembrie). E vreo sansa sa pot depune electronic actele? Exista destui romani pe la noi si lumea nu vrea sa mearga la Munchen sa voteze, mai ales dupa ultimele atentate.

  Reply
  • Radu Bușneag

   Actele nu se pot trimite online, scanate sau altfel, ne-au comunicat oficialitățile. Se pot trimite doar prin posta sau personal.

   Reply
 5. Radu Bușneag

  Chiahaia Dumitru:
  În formatul actual legea precizează faptul că la secțiile de vot înființate la cererea a minim 100 de persoane pot vota doar acele persoane care au cerut să voteze la acea secție. Viitoarea Ordonanță de Urgență prevede și o corectare a acestui aspect al legii, astfel ca la secțiile înființate special să poată vota toți cei care doresc să se prezinte la o astfel de secție?

  Reply
 6. Marcel Alexandru

  Aroganta maxima si mult plictis! Aceasta doamna nu simte nimic pentru romanii din strainatate si cred ca nici pentru romani in general!

  Reply
 7. Pingback: Ministrul pentru Diaspora: Ar fi ilegal ca datele personale din Registrul Electoral să ajungă la ANAF | România curată

 8. Pingback: Dezbatere RC. Din 3 au rămas 2. Care sunt modificările pe care Guvernul vrea să le facă pentru votul din Diaspora | România curată

 9. Pingback: Tupeu de plagiator! Ponta zice că românii din diaspora s-au așezat de mai multe ori la rând, să fie cozi la secțiile de votare, să se vadă la televizor! | România curată

 10. Pingback: 14 septembrie- data limită până la care românii din Diaspora se mai pot înscrie pentru a vota prin corespondență | România curată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *