Dorin Tudoran

Trump – un nou atac împotriva libertății! De data aceasta — a libertății de-a alege.

Alertat de Serviciul Secret care asigură paza președintelui că decernarea premiilor Oscar din acest an va fi transformată într-un glamorous protest împotriva sa, Donald Trump l-a teleportat pe generalul Michael T. Flynn (vechi spion al rușilor) la Moscova pentru a solicita ajutor.

Hackerii lui Volodea Putin au spart imediat codurile arhivei secrete a trofeelor Oscar și au comis o substituire frauduloasă. Întors la Washington, generalul Flynn a predat obiectul fiicei președintelui – Ivanka Trump.

Aceasta l-a trimis Mariei Șarapova (care deși o duce excelent în America, în Cupa Davis și la Olimpiade joacă în echipa lui Volodea Putin), împreună cu o superbă rochie din cele returnate ei de Nordstrom în momentul în care foarte procopsiții imigranți suedezi au refuzat să mai distribuie produsele din liniile create de Ivanka.

Mașa a pasat obiectul cu pricina (un plic) bodyguardului  lui Warren Beatty. Bodyguardul, și el spion rus, neștiind ce se află în plic și temându-se să nu fie alungat din țara tuturor posibilităților, i-a pasat plicul republicanului înrăit Clint Eastwood. Iar “Dirty Harry”, cu umorul său sec, i-a trimis plicul lui Warren Beatty însoțit de un scurt mesaj:

 ”Warren, go ahead. Make my day!”

Warren, un domn și fost mare crai, a lăsat-o pe  Faye Dunaway să citească numele filmului câștigător: La La Land!

Deși Academia se jură că, până la deschiderea plicului de către prezentatori, numele câștigătorilor sunt secrete, adică cunoscute doar de membrii juriului,  există voci care spun că, la anunțul făcut de Dunaway,  o parte a asistenței s-a arătat mirată, semn că secretul la Hollywood e cam ca al lui Polichinelle.

Academia a reacționat prompt, prezentând scuze celor puși într-o situație ca-n filmele cu Stan și Bran:

“We sincerely apologize to Moonlight, La La Land, Warren Beatty, Faye Dunaway, and the Oscar viewers for the error that was made during the award announcement for best picture. The presenters had mistakenly been given the wrong category envelope and when discovered, was immediately corrected.”

 Ce nu înțeleg este partea a doua a comunicatului:

“We are currently investigating how this could have happened, and deeply regret that this occurred. We appreciate the grace with which the nominees, the Academy, and Jimmy Kimmel handled the situation.”

Ce rost mai au investigațiile, când toată lumea știe că a fost mâna lui Trump?

Eu, unul, prieten de pahar cu președintele, tocmai v-am oferit toate detaliile.

Sigur, ar mai fi o explicație – dar una minoră, colaterală, asemeni victimelor colaterale: dacă la Hollywood patima politică ar fi nițeluș mai mică decât pasiunea pentru filme cu adevărat bune, probabil că asemenea scenete n-ar avea loc.

În sfârșit, nu fiindcă îmi place Volodea Putin, dar eu cred că Oscarul pentru cel mai bun film l-ar fi meritat, totuși, La La Land.

De ce?

Fiindcă, în vreme ce competiția a fost formată din filme care ne fac să ne simțim exact ca în viața de toate zilele, La La Land ne face să ne simțim ca în filme.

Și tocmai aceasta, zic eu, este menirea cinematografiei artistice, nu să ne distribuie în tot felul de roluri care, zău, nu sunt ale vieții noastre. În acestea din urmă ne distribuie, Slavă Domnului!, cinematografia politică.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Trump – un nou atac împotriva libertății! De data aceasta — a libertății de-a alege.

  1. daniel

    da, frumos !!! in plus, ,,Tony Erdman”, merita Oscarul pentru film strain..nu neaparat pentru Ada Solomon….Salesmanul iranian, e bun, dar a primit Oscarul politic!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *