Romania Curată

”Trimite DGPI peste ei! Rupe-i cu dosare, dom’ doctor!”. Reacții savuroase, chiar pe pagina lui Bode, la anunțul ministrului că ”lupta pentru adevăr continuă”, după ce a pierdut procesul cu UBB

”Lupta pentru adevăr continuă!”, a postat, astăzi, pe propria pagină de Facebook, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la scurt timp după ce Tribunalul Sălaj a anunțat că i-a respins cererea prin care a încercat să blocheze decizia Comisiei de Etică a Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB), Cluj-Napoca, privitoare la confirmarea plagiatului masiv din lucrarea sa de doctorat (detalii aici). Ministrul a mai anunțat că se va adresa, iar, instanțelor de judecată pentru a desființa decizia Comisiei de Etică a UBB.

Reacțiilor oamenilor nu au întârziat, în prima oră de la postare, sute dintre ei reacționând cu ”ha-ha”, de câteva ori mai mulți decât cei care ”apreciau” demersul lui Lucian Bode. Asta chiar dacă, teoretic, pe propria pagină de Facebook ar trebui să fie majoritari susținătorii acestuia.

Comentariile de la postare s-au menținut în aceeași notă. Unul dintre cele mai apreciate aparține lui Robert Popa, care, potrivit propriului profil de Facebook, este polițist rutier, așadar, subordonat al lui Lucian Bode. ”Cu alte cuvinte spuneți că “nu credeți în justiție și că judecătorii nu au fost imparțiali” ?”, întreabă, retoric, Robert Popa, într-un comentariu care a stârnit, la rândul lui, o conversație cu alți utilizatori:

Predi Andrei: Robert Popa, nici nu ai idee cât mă bucură comentariul unui tânăr ca tine! Mai există speranța se pare, că poate cândva MAI va fi integru și va taxa derapajele și epoleții impostori!

Dani Cek: Robert Popa, nu ți-e teamă de pensie la o vârstă așa fragedă?

Robert Popa: Dani Cek, mă tem doar de Dumnezeu.

Printre cei care au reacționat se află și Ciprian Mihali, conferențiar universitar la Facultatea de Istorie și Filosofie a UBB (facultate în cadrul căreia funcționează și școala doctorală la care și-a obținut titlul de doctor Lucian Bode – n.a.). ”Domnule Bode, sunteți liber să formulați oricâte plângeri, verdictul de plagiat și de mediocritate nu-l mai poate înlătura nimeni. Iar acesta o să vă urmărească în fiecare zi în care veți mai rămâne în politică. Ce vină avem noi, profesorii și studenții cinstiți, că dumneavoastră ați ales să vă mânjiți și să mânjiți universitatea? Pentru Dumnezeu, aveți un ultim dram de onoare și nu târâți după dumneavoastră în dezonoare și batjocură o universitate care v-a primit cu bună credință și, odată cu ea, întreg mediul universitar românesc. Din cauza unui asemenea comportament, suferă mii de doctoranzi români pe care toată lumea îi consideră ca pe dumneavoastră: plagiatori, mediocri și lipsiți de demnitate. Dacă vreți cu adevărat să faceți o faptă bună pentru țara asta, dați-vă demisia și luptați-vă pe urmă pe persoană fizică în toate tribunalele din lume. Fiți om de onoare, fiți curajos, dar nu legat cu lanțuri de scaune ministeriale! Oricum veți pleca în scurt timp din toate posturile politice, depinde de dumneavoastră dacă vreți să plecați cu un ultim dram de verticalitate sau înlăturat cu toată rușinea din lume, a scris Ciprian Mihali.

Zeci de reacții de apreciere a primit și comentariul lui Theodor Paleologu ”Așa e, domnule ministru, aveți dreptate: lupta pentru adevăr continuă și până la urmă vă veți da demisia sau veți fi demis.”.

Cătălin Glăvan l-a provocat pe Lucian Bode să arate și o fotografie cu el lângă o carte. ”Dottore, ne arăți și nouă o poză cu tine lângă o carte? Dar nu făcută acum, eventual de pe vremea când studiai pentru doctorat”. Răspunsul a venit de la un alt utilizator, care a postat un gif cu un… copiator.

De altfel, majoritatea comentariilor sunt într-o notă în care ”lupta pentru adevăr” a lui Lucian Bode e luată în derâdere și/sau i se solicită demisia.

Adrian Albu: Lipsesc niște ghilimele de prin text. De unde e copiat?

Diana Cocarlea: Adrian Albu si nu are nici notele de subsol :)))

Augustin Chira Vasile: Lupta continuă! Ducem PNL de la 4% la 1%!

Mihai Popa: Trimite DGPI peste ei, electriciene! Rupe-i cu dosare, dom’ doctor!

Dan Daniel: Am intrat doar pentru atmosferă! Vă faceți, dle încă ministru, de tot râsul. Așa că am râs alături de ceilalți 180 de cetățeni din 280 câți au reacționat până acuma la această jalnică postare. Demisie grabnică vă sugerez! Spre binele dvs. mental.

Paul Tom: Care „consilier” de-al d-voastră s-a activat? Gramatica „este grea”!!!

Florin Padurean: ”Ei, ars pe rug! La ce prețuri sunt la pompă, cine ar arunca benzina pe dumneavoastră? Ne mulțumim cu demisia.”

Vasile Suciu: Felicitări Tribunalului Sălaj pentru că nu s-a lăsat tras în mocirla hoților, a plagiatorilor.

Alexandru Nicolae: Adevărul care să primeze este că ai plagiat și că nu aveam nevoie ca o comisie de etică să constate ceva ce poate constata cineva minimal alfabetizat: că ai copiat de la altcineva.

Citește și: Alina Mungiu-Pippidi: Pe îndrumătorii tezelor lui Bode, Ponta, Ciucă îi deranjează cineva?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “”Trimite DGPI peste ei! Rupe-i cu dosare, dom’ doctor!”. Reacții savuroase, chiar pe pagina lui Bode, la anunțul ministrului că ”lupta pentru adevăr continuă”, după ce a pierdut procesul cu UBB

  1. Radu Dan Radacina

    Am o solutie mai viabila; sa se instituie titlul de „doctorat compilat” sau „doctorat sinteza” si astfel sa fie legiferat plagiatul in mod elegant, crestin-ortodox si daco-getic.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *